Forebyggende familieteam, Asker og Bærum

Vi gir tilbud til gravide og sped- og småbarnsfamlier med barn i alderen 0-6 år fra Asker og Bærum, hvor foreldre belastes av psykiske eller rusrelaterte helsevansker. Vi gir også tilbud til tjenesteytere som arbeider med den beskrevne gruppen familier og gravide.

Les mer om Forebyggende familieteam, Asker og Bærum

Forebyggende familieteam, Asker og Bærum

Vårt tilbud er en del av helseforetakets satsning rettet mot barn som pårørende.

Aktuelle tilbud hos oss er forsterket svangerskapsomsorg med fokus på fysisk og psykisk helse for mor og barn, reduksjon av risikofaktorer, forberedelse til fødsel og foreldreskap, samt tilknytning til barnet i magen.
Vi tilbyr tverrfaglig og individuelt tilpasset oppfølging av familien med fokus på å styrke foreldreskapet og barnets omsorgssituasjon.

Vi tilbyr hjemmebesøk, samtaler og veiledning.
Vi kobler inn andre samarbeidspartnere ved behov og gir bistand til eventuell viderehenvisning.
Vi er opptatt av samhandling og tverrfaglig samarbeid rundt familien.

Familier hos oss kan følges opp i lengre tid, om nødvendig helt fram til barnets skolealder. Det betales ikke egenandel.

Du trenger ikke henvising for å komme i kontakt med oss. Alle kan ta kontakt med for behandling, råd og veiledning.

Kontakt

Oppmøtested
Vi holder til i tredje etasje i Stasjonskvartalene (Skysstasjonen 11) i Asker sentrum. Inngang fra gateplan, oppgang B.
Telefon
Sentralbord: 03525 / Direkte: 66751670 / 95218870
mandag - fredag 08.00-15.30
E-post
Postadresse
Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen
Skysstasjonen i Asker
Besøksadresse
Skysstasjon 11B(Google maps)
1383 Asker
Telefon
Sentralbord: 03525

Praktisk informasjon

Har du vært i utlandet?

​Har du arbeidet i helsevesenet eller mottatt helsehjelp utenfor Norden i løpet av det siste året? Det kan for eksempel være innleggelse på sykehus, omfattende poliklinisk behandling eller besøk hos tannlege. Da må fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika (for eksempel MRSA). Be fastlegen sende deg prøvesvaret før timen hos oss og ta det med når du kommer på sykehuset.

Prestetjenesten

​Vestre Viken tilbyr samtale med sykehusprest til pasienter og pårørende som ønsker det. Sykehusprestetjenestens formål er å støtte og veilede enkeltmenneskers og gruppers søken etter mening og håp i møte med kriser, sykdom, aldring og død.

Les mer:

Prestetjenesten

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.