EEG langtidsregistrering med video, Habiliteringssenteret

Habiliteringssenteret, Drammen sykehus

EEG-undersøkelse er måling av hjernens elektriske aktivitet. Med EEG-apparater registrerer vi den elektriske aktiviteten ved å feste små, runde elektroder til hodebunnen med en fast og seig salve (elektrodepasta). Fra elektrodene går det ledninger til måleutstyret. Målingene (registreringene) ser vi på dataskjermen som EEG-kurver.

Innledning

Ved forskjellige sykdommer og tilstander i hjernen blir den normale aktiviteten forstyrret, og dette kan vi lese av på EEG-kurven. Forandringene kan som regel ikke si noe om hva slags tilstand det er, men noen ganger kan vi se hvor i hjernen forstyrrelsen sitter. EEG-måling er nyttig når vi skal vurdere om noen har epilepsi. En EEG-undersøkelse gjør ikke vondt.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Du må ha nyvasket hår slik at elektrodene får god kontakt med hodebunnen.

Ved langtidsregistreringer bør du ha på genser/jakke med knapper eller glidelås. Det kan være vanskelig å trekke klær over hodet under undersøkelsen.

Gjør som du ellers pleier døgnet før EEG-registreringen. Faste medisiner, også epilepsimedisiner, skal tas som vanlig.

Ta med toalettsaker, medisiner og medisinliste. Ta eventuelt også med PC/nettbrett, telefon, DVD-er, håndarbeid, lesestoff, skolearbeid, leker, kosedyr eller lignende. Vi har noen leker, bøker og DVD-er hos oss.

Vennligst ta kontakt i god tid dersom du har spesielle behov eller trenger spesialkost.

2. Under

En sykepleier fester elektrodene til hodebunnen din, og du får en nettinghette for å holde elektrodene på plass. Du får informasjon om undersøkelsen mens dette foregår, og du kan stille spørsmål hvis du lurer på noe.

Signalene vi måler er svake. Derfor må du unngå for mye bevegelser, tygging og spising utenom måltider. Du må også unngå å dra i hetta eller klø deg i hodet.

Registreringen kan gjennomføres mens du sitter eller ligger, er våken eller sovende, og den kombineres med videoopptak. Det kan også være aktuelt å utføre en test som består av hyperventilering (puste dypt) og lysstimulering (se på lys som blinker).

Du vil tilbringe tiden i en god stol på dagtid og får sove i seng om natten. Personalet følger opptaket av EEG og videoopptak av undersøkelsen på skjerm i et tilstøtende rom. Du blir videoovervåket hele tiden unntatt på toalettet.

Du får et eget rom med to senger. Der er det TV med et utvalg kanaler, samt DVD-spiller. Vi har også trådløst internett. Det serveres middag, kveldsmat og eventuelt frokost før du drar.

Det er ingen faste besøkstider, men vi ønsker ro fra kl. 22:00.

Vi ber om at en pårørende, ledsager eller venn er med dersom det er behov for det.

3. Etter

Vekking skjer senest kl. 07:30. Elektrodene tas av en time etter at du har våknet.

Du kan vaske håret hos oss eller vente til du kommer hjem.

Planlagt utreise er mellom kl. 08:00 og 09:00.

Registreringen tolkes av nevrolog. Svaret på undersøkelsen sendes til legen som har henvist deg, og til din fastlege, i løpet av to til tre uker.

Kontakt

Habiliteringssenteret, Drammen sykehus
Telefon
Habiliteringssenteret: 32245770 / Sentralbord: 03525
mandag - fredag 08.00-15.00
Åpningstider: Mandag - fredag kl. 08.00-15.30
E-post
Postadresse
Vestre Viken HF, Postboks 800, 3004 Drammen
Konggata 51, Drammen
Besøksadresse
Konggata 51, 3019 Drammen(Google maps)
Telefon
Sentralbord: 03525

Praktisk informasjon

Avbestille eller endre time

Time på poliklinikk, dagbehandling eller røntgen
Hvis du har time på en av våre poliklinikker, skal til dagbehandling eller ta røntgenbilde (MR/CT/annen bildediagnostikk), kan du enkelt avbestille timen via nettsiden Min Journal. Avdelingen får dessverre ikke svart deg via Min Journal, men sender deg nytt innkallingsbrev i posten.

Hvis du skal legges inn på sykehus
Hvis du skal legges inn på sykehus og vil endre tidspunkt, må du ringe direkte til den aktuelle avdelingen (lenke til oversikt over avdelinger). Du kan eventuelt ringe sentralbordet på 03525 og be om å bli satt over til avdelingen du skal til.

Merk:

  • Timeavtalen må avbestilles/endres senest 24 timer (kun hverdager) i forveien. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før
  • Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller melding på sosiale medier
  • Avbestiller du timen senere enn 24 timer før, må du betale et gebyr på 690 kroner
  • Mange av våre avdelinger har lange ventelister, det kan derfor ta tid før du får en ny timeavtale

Gå til minjournal.no for å avbestille eller endre timeavtale

Har du vært i utlandet?

​Har du arbeidet i helsevesenet eller mottatt helsehjelp utenfor Norden i løpet av det siste året? Det kan for eksempel være innleggelse på sykehus, omfattende poliklinisk behandling eller besøk hos tannlege. Da må fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika (for eksempel MRSA). Be fastlegen sende deg prøvesvaret før timen hos oss og ta det med når du kommer på sykehuset.

Parkering

Parkering ved Habiliteringssenteret

Habiliteringssenteret har ti parkeringsplasser som er forbeholdt pasienter rett ved hovedinngangen.

NB! Deltakere på møter og kurs må benytte annen parkering i området.

Prestetjenesten

​Vestre Viken tilbyr samtale med sykehusprest til pasienter og pårørende som ønsker det. Sykehusprestetjenestens formål er å støtte og veilede enkeltmenneskers og gruppers søken etter mening og håp i møte med kriser, sykdom, aldring og død.

Les mer:

Prestetjenesten

Røykfritt sykehus

Alle sykehusene i Vestre Viken er røykfrie.

Det er totalforbud mot å røyke innendørs, og på utsiden er det bare tillat å røyke på anviste plasser.

Det er ikke lov å røyke i nærheten av inngangspartiene. Dette er fordi pasienter skal slippe å bli utsatt for tobakksrøyk på vei til eller fra behandling.

Røykeområdene er godt skiltet de fleste steder, spør eventuelt de ansatte i avdelingen. ​

Dersom pasienter har behov for det, kan noen av avdelingene være behjelpelige med nikotinerstatning (tyggegummi eller plaster) etter forespørsel.

Ta bilder eller video?

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video, for eksempel som et minne fra tiden på sykehuset. Det kan du gjøre så lenge det er deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet.

Det er ikke lov å ta bilder av medpasienter eller ansatte uten at de har sagt at det er greit.

Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sykehuset.

WiFi - Trådløst nettverk

Tilgang til internett på sykehuset

Slik kobler du til trådløst internett:

1 Sjekk at du er koblet til Wi-Fi fra enheten din (PC, nettbrett, mobil)

2 Velg nettverket «SykehusGjest» eller «HelseSorOst»

3 Når du er koblet til åpnes et vindu der du må opprette ny bruker. Dersom det ikke kommer opp nytt vindu må du åpne nettleseren på nytt for å opprette og aktivere brukeren din.

4 Skriv inn fornavn, etternavn og ditt mobilnummer og trykk på send inn

5 Du får SMS med brukernavn og passord. Åpne nettleseren igjen, skriv disse inn, velg gjestebruker og trykk på logg inn
Når du er ferdig vil du kunne surfe på gjestenettverket.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.