Personvern på vestreviken.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes på internettsidene våre, vestreviken.no.

Om våre nettsider

www.vestreviken.no blir utviklet i tett samarbeid med de andre sykehusene i Norge. Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten består i dag av om lag 40 nettsteder; alle helseforetak, IKT-selskap, apotek, regionale helseforetak og selskaper spesialisthelsetjenesten eier sammen, slik som f.eks. pasientreiser. Sammen utvikler vi ny funksjonalitet, design og oppbyggingen av innholdet slik at det skal være tilgjengelig for brukerne. Vi samarbeider også med Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett som forvalter og drifter den tekniske løsningen.

Ansvar

  • Databehandlingsansvarlig er Direktoratet for e-helse
  • Databehandler er Norsk helsenett (NHN)
  • Direktoratet for e-helse er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet
  • Norsk Helsenett er Direktoratet for e-helses databehandler, og er leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet
  • Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av Norsk Helsenett (NHN). En egen avtale mellom Direktoratet for e-helse og NHN regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

E-post

Du har mulighet til å kontakte oss via e-post (postmottak@vestreviken.no) dersom du har generelle spørsmål til noe av det du leser om på våre nettsider. Når du sender oss e-post, er det Dokumentsenteret i Vestre Viken som mottar e-posten og videresender den til rett person eller avdeling.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Det er derfor viktig at du ikke inkluderer slike opplysninger, for eksempel opplysninger om din helse, personnummer osv. i e-post til oss. Hvis du likevel sender slik informasjon via e-post, legger vi det inn i  saks- og pasientbehandlingssystemene våre, men vi kan av personvernhensyn ikke besvare e-posten.

Gi tilbakemelding på nettsidene

Du kan gi tilbakemeldinger på nettsidene våre via skjemaet «Fant du det du lette etter», som ligger nederst på alle sidene. Vi får ikke svart deg på tilbakemeldingen, men den blir lagret i nettløsningen til internt bruk. Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.

Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet ved innsending. Vi bruker reCaptch for å unngå tilbakemeldinger fra roboter. 

Lenker til andre nettsteder

Vi lenker til andre organisasjoner og nettsteder. Personvernerklæringen på vårt nettsted omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæring på disse nettstedene også.

Besøksstatistikk

Nettstedet lagrer trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilke nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og Universal Analytics og nettstedet bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller på plattformen.

Hvis du likevel ikke ønsker at vi skal samle inn opplysninger om deg som vi anonymiserer og bruker til statistikk , kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Her kan du installere en tjeneste på din nettleser, levert av Google Analytics. Tjenesten (en add-on) kan installeres både på Chrome, Explorer 11,Safari, Firefox og Opera. 

Søkeord

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker når du søker på nettstedet. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.

Informasjonskapsler

www.vestreviken.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk.

Mer om informasjonskapsler

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.