HELSENORGE

Covid-19: - Vi har behov for å lære

Alle pasienter som er innlagt på Bærum sykehus med Covid-19-infeksjon inkluderes nå i en kvalitetsstudie. SE VIDEO.

 


​​Problemer med å se videoen? Klikk her.

- Nytt for oss alle

Marius Myrstad er spesialist i indremedisin og geriatri og overlege på medisinsk avdeling på Bærum sykehus. Han er også forsker på forskningsavdelinga hvor han blant annet driver med atrieflimmer-forskning. Men er også spesielt interessert i akutt sykdom hos eldre.

Han poengterer at korona/Covid-19 er nytt for alle som jobber på sykehuset.

-  Samtidig som vi gjør alt vi kan for å gi best mulig behandling til pasientene våre, så har vi behov for å lære.  Alle pasienter som er innlagt på Bærum sykehus med Covid-19 infeksjon inkluderes nå i en kvalitetsstudie, forteller Myrstad.

Han forklarer nærmere:
- Der kartlegger vi hva som kjennetegner pasienter som trenger innleggelse på sykehus på grunn av koronavirus, hvilke symptomer de har, og hva slags behandling de har behov for. Så registrerer vi hva slags behandling de faktisk får og, hvor lenge de trenger behandling, og hvordan det går med pasientene, sier Marius Myrstad.

Eldre pasienter spesielt utsatt

Som geriater er han spesielt opptatt av de eldste blant oss.

- Det ser ut som at eldre pasienter er spesielt utsatt nå under dette utbruddet med koronavirus. For meg er det viktig å si at vi skal ha et ekstra fokus på de eldste og mest sårbare pasientene i den tiden her. Og vi skal gjøre alt vi kan for at også den pasientgruppen skal få best mulig behandling på sykehuset når de trenger det. Så er det heldigvis sånn at det også blant de eldste ser ut som at de fleste klarer seg godt gjennom en infeksjon med koronavirus, forteller overlege Marius Myrstad ved Bærum sykehus.

LES OGSÅ: - Vi er godt forberedt
LES OGSÅ: Roser de ansatte
LES OGSÅ: Hva er symptomene på korona?