HELSENORGE

Denne prøven kan redde liv

Tilbyr #sjekkdeg både på Bærum sykehus og Drammen sykehus.

sjekkdeg kampanje på Drammen sykehus

#SJEKKDEG: På Drammen sykehus står personalet klar til å hjelpe deg 23. september og 12. oktober.

Gynekologisk poliklinikk i Drammen kjører kveldspoliklinikk og #sjekkdeg over to dager: 23. september og 12. oktober mellom klokken 16.00 og 19.00.

- De som ønsker å bestille celleprøve for #sjekkdeg-kampanjen kan ringe til 32 80 42 39 for å bestille time på hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Når vi går tom for ledige timer anbefaler vi pasientene å bestille time til celleprøven hos sin fastlege i stedet, forteller Marieke Claessen, avdelingssjef, avdeling for gynekologi og fødselshjelp på Drammen sykehus.

SE VIDEO - #SJEKKDEG PÅ DRAMMEN SYKEHUS:

 


Viktig kampanje

- Vi mener det er viktig at vi har en slik kampanje hvert år for å nå ut til flest mulig kvinner og minne dem om at screening og celleprøve hvert tredje år er viktig for å fange opp kreft – før det blir kreft. Vi oppfordrer alle kvinner i aldergruppen 25-70 år som ikke har tatt en celleprøve de siste tre årene om å ta kontakt med oss eller fastlegen sin. For de har da falt ut av screeningsprogrammet – og de bør starte igjen med en ny celleprøve, forteller Marieke Claessen.

KLARE: Gynekologisk poliklinikk på Drammen sykehus jobber for #sjekkdeg over to dager i september og oktober.

KLARE: Gynekologisk poliklinikk på Drammen sykehus jobber for #sjekkdeg over to dager i september og oktober.

Fokus på kvinner med flerkulturell bakgrunn

- Når vi ser på tallene fra Kreftforeningen så ser vi at det er en stor andel blant kvinner med flerkulturell bakgrunn som ikke melder seg til celleprøvetaking. Så vet vi at Drammen sykehus har et opptaksområde med opptil 30 prosent kvinner med flerkulturell bakgrunn.

- Derfor har to leger i avdelingen som har nådd ut til Drammen kommune og litt ulike fora for å treffe denne målgruppen spesielt i år og reklamere for #sjekkdeg, forteller avdelingssjef Claessen, som oppfordrer alle kvinner som er interessert til å ta kontakt på telefon for å avtale time de to aktuelle dagene.

Også i Bærum

Mandag 20. september åpner Gynekologisk poliklinikk på Bærum sykehus dørene for kvinner mellom 25 og 69 år som ikke har tatt livmorhalsprøve på 3-5 år.

Tilbudet er gratis i anledning Kreftforeningens #sjekkdeg-kampanje.

Dato: Mandag 20. september 2021
Tid: 16.00 -19.00
Sted: Gynekologisk poliklinikk, 4. etasje, Bærum sykehus.
Timebestilling fra 10. september til 17. september mellom klokken 09.00 og 15.00 på telefon: 67809460/67809315.
Det vil ikke bli utført full gynekologisk undersøkelse med ultralyd, men det blir tatt celleprøve. Avbestill timen dersom du har symptomer på korona eller er i karantene.

Filmer om #sjekkdeg på andre språk

Kreftforeningen har laget flere filmer om #sjekkdeg på andre språk. De kan du se her: