HELSENORGE

Fødeavdeling i oppussingsmodus

Fødeavdelingen på Bærum sykehus har fått midler til å pusse opp fødegangen. Fødestuene får egne bad og en etterlengtet interiøroppgradering.

oppussing av fødeavdelingen på Bærum
Fødeavdelingen på Bærum sykehus er i oppussingsmodus om dagen.
Oppussingen er i full gang på fødeavdelingen. Byggearbeidene vil etter planen pågå frem til 15. juni i år, og dette medfører dessverre en del bråk og støy. 

Fødestuene er flyttet internt i avdelingen til midlertidige rom i det som tidligere var observasjonsstuene, som i sin tur er flyttet til fødepoliklinikkens lokaler i samme etasje. 

Fødepoliklinikken er flyttet til midlertidige lokaler i sykehusets 6. etasje, og det samme er ultralyd-screeningen i uke 12 og 18.

Får eget bad o​​​​g toalet​t

Hovedmålet med oppussingen er at hver fødestue skal få sitt eget bad og toalett. Slik situasjonen har vært frem til nå finnes dette bare på én av fem fødestuer, og de resterende fødestuene må dele bad på gangen.

Samtidig gir dette en mulighet til å modernisere interiøret på hver fødestue.

Belysningen skal skiftes ut fra dagens lysstoffrør til en mer harmonisk løsning med dimbart lys der man også kan justere fargetemperaturen.

Fargevalg betyr m​​y​​​e​

Fargekonsulent er koblet på prosjektet, slik at omgivelsene blir behagelige å oppholde seg i – både for fødeparet og de ansatte.

Det er viktig for de gode fødselshormonene at mor kjenner seg trygg og beskyttet i fødsel. I tillegg til god fødselsomsorg kan mye av dette kan løses gjennom belysning, materialvalg og farger.​

- Vi jobber med å få dette til å bli en så god løsning som mulig, og gleder oss til å se det ferdig. Så selv om det blir litt bråk nå under ombygging – så blir sluttresultatet veldig bra, sier avdelingsjordmor Kjersti Nordrum.

Inne på fødestue 4 blir det også et helt nytt fødebadekar. Denne stuen er tiltenkt de «myke», normale fødslene. Avdelingen har også et litt enklere fødebadekar fra før, lokalisert på eget rom. Dette kan fremdeles benyttes av andre fødekvinner som er tildelt en av de andre fødestuene. 

I byggeperioden er det transportabel lystgass tilgjengelig for fødende som trenger det, opplyser fødeavdelingen.​

Oppussing fødeavdeling Bærum sykehus

Oppussing fødeavdeling Bærum sykehus