Forskningsdagen 2017 på Bærum sykehus

- Forskning er en våre fire hovedoppgaver. Det er viktig å fortelle hva vi forsker på, og hvorfor.

Dette er helt suverent. Jeg var her i fjor også, og ble så begeistret.

Per Christiansen

Christiansen var en av de som hadde møtt opp for å høre på da forskningsavdelingen ved Bærum sykehus inviterte til åpen forskningsdag onsdag 27. september, med spennende foredrag og mingling med forskerne.

- Her får vi informasjon både om ting en selv kan bli utsatt for, og ting noen i ens nærhet kan bli rammet av. Da får man jo mulighet til å tenke - er det noe jeg kan gjøre for å forebygge. Jeg kan ikke noe om medisin, men jeg synes dette var lettfattelig og forståelig. Det er en flott forskningsavdeling, mener Christiansen.

Teksten fortsetter under bildet.

Forskning Merete Finjarn
Osteoporosesykepleier Merete Finjarn holdt dagens hovedforedrag, om NoFRACT-prosjektet og arbeidet med å hindre og behandle benbrudd.

Festival for forskning

Forskningsdagen onsdag var den del av Forskningsdagene, som er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten. Målet med å ha slike forskningsdager er blant annet å skape begeistring og forståelse for forskning, og formidle hva forskning og  forskningsresultater betyr for oss i vårt daglige liv.

På Bærum sykehus Vestre Viken har vi forskere innen blant annet hjerte- og karsykdommer, geriatri, nevrologi, mage- og tarmsykdommer og anestesi. Disse forsker på sykdommer som rammer store pasientgrupper, med mål om å forbedre pasientbehandling og forebygge sykdom, og samarbeider med andre forskere i både inn- og utland.

På forskningsdagen onsdag fikk publikum blant annet vite mer om hvordan forskerne jobber for å forebygge beinbrudd og hjelpe pasienter med hoftebrudd. De fikk høre om screeningprosjektet mot tarmkreft, der målet er å oppdage og fjerne forstadier til kreft eller kreft, og redusere forekomst og dødelighet av tarmkreft, og om forskningen på atrieflimmer. Mange som satt i salen benyttet anledningen til å stille spørsmål.

Tidligere på dagen var ansatte ved sykehuset invitert til «Scientific Speed Update», der forskere ulike avdelinger holdt korte foredrag på rundt tre minutter om forskningen sin.

Forskning er en av de fire hovedoppgavene våre

Dette var sjette gang det ble arrangert forskningsdag på Bærum sykehus.

- Forskning er en av de fire hovedoppgavene til helseforetakene. Det er viktig for oss å fortelle befolkningen hva vi driver med av forskning, og hvorfor, formidle det på en forståelig måte, og vise bredden i forskningsaktiviteten vi har, sier avdelingssjef Arnljot Tveit ved forskningsavdelingen på Bærum sykehus.