HELSENORGE

Her heises MR-maskinen på plass

Tirsdag 15. februar ble den fire tonn tunge MR-maskinen løftet på plass på Kongsberg sykehus.

Silje Renate Laland, seksjonsleder i bildediagnostikk og radiolog Harald Bergan
Silje Renate Laland, seksjonsleder i bildediagnostikk og radiolog Harald Bergan er strålende glade for at MR-maskinen endelig er på plass på Kongsberg sykehus.

De neste ukene skal MR-maskinen monteres på plass og klargjøres, før en testperiode. I uke 12 regner man med å sette i gang med forsiktig innkjøring og drift slik at pasientene på sykehuset kan nyte godt av storinvesteringen.

SE VIDEO UNDER:

 

Det er ansatt to nye radiografer og to radiografer – og nå kan Kongsberg sykehus tilby et komplett spekter av radiologiske undersøkelser på Kongsberg sykehus. Et etterlengtet tilbud som sykehuset og befolkningen i Kongsberg-regionen har ventet på i mange år.

Prosjektet har medført store ombygginger i røntgenavdelingen på sykehuset med oppgradering av strøm, vann og avløp, medisinske gasser og ventilasjon. For å få ventilasjon og nok kjøling til MR-maskinen er et nytt ventilasjonsanlegg plassert på taket med kjøleaggregat. Kontorer, resepsjon og annet støtteareal er oppgradert.

MR-maskinen veier 4 tonn.

MR-maskinen veier 4 tonn.

Prosjektgruppen har jobbet i et år med anskaffelse og prosjektering. Dette er omfattende arbeid og tar tid.
Mange ansatte har bidratt på plassen for at i prosessen med innløftingen av maskinen har gått knirkefritt.

Gjennomføringen av prosjektet er et godt samarbeid mellom Klinikk for intern service, Klinikk for medisinsk diagnostikk og Kongsberg sykehus.

Her er MR-maskinen på plass inne på sykehuset.

Her er MR-maskinen på plass inne på sykehuset.