HELSENORGE

Ny klinikkdirektør er i gang på Bærum sykehus

Trine Olsen (51) startet i jobben som klinikkdirektør på Bærum sykehus mandag 17. august. - Jeg har gledet meg til å komme i gang, smiler den nye topplederen.

Trine Olsen, ny klinikkdirektør på Bærum sykehus.

Trine Olsen er ny klinikkdirektør på Bærum sykehus og startet i jobben 17. august.

Hun kommer fra stillingen som direktør for kvalitet og forskning i Helse Nord RHF. Nå har Trine Olsen tatt over som klinikkdirektør på Bærum sykehus etter Jardar Hals, som har gått over i pensjonistenes rekker.

Den nye klinikkdirektøren er opprinnelig fra Porsanger i Finnmark, men har bodd i Tromsø de siste 27 årene. Hun er gift og har fire barn.

Både økonom og lege

Hun har en allsidig bakgrunn med en fire år lang økonomiutdannelse (MBM) og lege med spesialisering innen indremedisin og nyremedisin. I tillegg har hun en Phd innen gastroimmunologi samt gjennomført Cohort X forbedrings- og ledelsesutdanning for helsepersonell i regi av NHS Education for Scotland.

- Etter at jeg var ferdig på videregående skole begynte jeg på studere økonomi i Oslo. Etter fire års utdannelse fikk jeg litt betenkeligheter. Jeg hadde en ekstrajobb på et sykehjem i Oslo og synes det var hyggelig å jobbe med mennesker på en annen måte enn som økonom. Samtidig savnet jeg realfagene. Jeg sa til min far: "I mitt neste liv skal jeg bli doktor". Han parerte og oppfordret meg til å satse på det jeg ønsker mens jeg ennå var ung. Ett år senere startet jeg på medisinstudiene i Tromsø og utdannet meg til lege, forteller Trine Olsen.

Hun angrer likevel ikke på fire års økonomiutdannelse.

- Nei, det har kommet godt med i lederjobbene jeg har hatt. Så det har ikke vært bortkastet, sier Olsen.

Bærum har et godt rykte

Etter at det i vår ble kjent at hun hadde takket ja til jobben som klinikkdirektør på Bærum sykehus, har hun hørt veldig mye positivt om sin nye arbeidsplass.

- Mange har fremsnakket Bærum sykehus. Og det har ikke bare vært folk som har et forhold til lokalsykehuset, men folk fra hele landet. De har fortalt meg hvor heldig jeg er som får lov til å lede gjengen på Bærum sykehus, forteller den nye klinikkdirektøren.

Etter snart en uke i jobben er hun imponert over det hun har sett så langt på Bærum sykehus.

- Jeg har bare vært i jobben i noen få dager, men ser allerede nå hvilken kompetanse som de ansatte har. Det gjør meg trygg på at vi vil lykkes, også når vi må gå i nye spor som i disse Covid-tider. Vi har en veldig kompetent gjeng, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de ansatte, pasientene og samarbeidspartnere.

Må alltid strekke oss

Selv om Bærum sykehus leverer tjenester av en høy kvalitet og fungerer godt, så er det alltid et potensiale til å bli bedre.

- Det er litt for tidlig for meg til å si hvor forbedringspotensialet ligger hos oss, det vil jeg se på sammen med avdelingslederne som kjenner organisasjonen. Selv om Bærum sykehus er kjent for å levere på et høyt nivå, kan vi alltid bli bedre, mener direktøren.

Glad i å løpe

På fritiden er Trine Olsen glad i å løpe. Gjerne på fjellet.

- Jeg ser jo at det blir utfordringer å finne fjell i umiddelbar nærhet fra der jeg bor nå, men jeg har funnet noen fine skogsstier jeg kan bryne meg på. Vi har bosatt oss på Ullern i Oslo, og dermed har jeg en halvtimes sykkeltur til jobben om morgenen. Deilig å starte dagen med litt frisk luft, smiler Trine Olsen.