Pepperkakekonkurranse skaper førjulsglede på Bærum sykehus

Fire fine pepperkakebygg har vært den store snakkisen blant de ansatte på Bærum sykehus. Se bilder og video av pepperkake-byggverkene!

Veronica Heggelund Vrålstad er helsesekretær på kirurgisk poliklinikk og er den som i stor grad har stått bak pepperkakeprosjektet fra avdelingen.

I oktober fikk kantinemedarbeider Skaiste Shllaku en lys idé. Hva med å skape litt juleengasjement blant de ansatte på Bærum sykehus?

Med god ryggdekning hos lederen og kollegaer lyste de ut en pepperkakehus-konkurranse blant de ansatte på sykehuset. Det var stille i lang tid, men noen dager før fristen 16. desember kom det ene pepperkake-byggverket etter det andre inn i personalkantina på Bærum sykehus.

- Vi har fått inn til sammen fire pepperkakehus-prosjekter fra ansatte. Ikke det største antallet, kanskje, men du verden for noen flotte mesterverk vi har fått inn. Vi ble både stolte og ganske rørt da de første bygningene kom inn døren. Her har det vært stor iver og kreativitet, sier Kristin Åker, seksjonsleder for matforsyning på Bærum sykehus.

SE VIDEO:

 

- Ha det gøy på jobb

Pepperkake-bygningene har stått utstilt i personalkantina på Bærum sykehus. I løpet av de siste dagene har hundrevis av ansatte stoppet opp, beundret byggverkene og forevige dem med bilder på sosiale medier. Det har vært den store snakkisen i kantina.

- Poenget med denne konkurransen var at gode kolleger kan gå sammen å lage noe felles. Knytte kontakter og ha noe annet å snakke om enn bare jobb og fag. Sånn sett har prosjektet vært vellykket. I kantinen har pepperkakeutstillingen vært noe mange ansatte har snakket om over matbordet. Det har vært mange brede smil å se, for å si det sånn. Vi er veldig stolte over å ha fått inn så fine pepperkakebygg, forteller kantinemedarbeider Skaiste Shllaku.

Pepperkakekonkurranse Bærum.

- Pepperkake-konkurranse er gøy, sier Kari Henningsgård, Skaiste Shllaku, Veronica Heggelund Vrålstad og Kristin Åker fra Bærum sykehus.

Hjertestarter og klokketårn

De avdelingene som leverte inn pepperkakebygg, er kirurgisk poliklinikk, medisinsk biokjemi (laboratoriet), medisinsk poliklinikk og hjerteseksjonen.

- Morsomt å studere alle detaljene. Her finner du korridorpasienter, en flott pepperkakekopi av gamle Bærum sykehus med klokketårnet og det

hele – og du finner også hjerteleger som bruker hjertestarter på pasienter. Vi er dypt imponert over det de har fått til, og håper dette inspirerer ennå flere til å bli med til neste år, smiler Kristin Åker.

pepperkakehus

Veronica Heggelund Vrålstad bruke 10-12 timer på å lage bidraget fra kirurgisk poliklikk. For et byggverk!

Jobbet i 12 timer

Veronica Heggelund Vrålstad er helsesekretær på kirurgisk poliklinikk og er den som i stor grad har stått bak pepperkakeprosjektet fra avdelingen. Det har vært mye planlegging for å få til sluttresultatet, som er en kopi av gamle Bærum sykehus med klokketårn og mange fine detaljer. Som for eksempel at hun har laget alle vinduer av gelatin.

- Jeg så oppslaget om konkurransen og tenkte at den utfordringen ville jeg ta. Jeg er veldig glad i å bake. Fem kolleger ble med i planleggingen, mens jeg tok meg av det aller meste av bakingen og monteringen. Jeg gjorde det unna stort sett på egenhånd på fire kvelder, og brukte vel 10-12 timer på prosjektet. Klokketårnet var en utfordring, men det gikk til slutt, smiler den bakeglade helsesekretæren.

Laben: 2,8 millioner prøver

Laboratoriet brukte pepperkake-konkurransen til å gi litt informasjon.

- Laboratoriet har ansvar for over 2,8 millioner prøver i året. I seksjonen min er det 45 ansatte, og mellom fem og ti personer har bidratt til pepperkakeprosjektet vårt. Det ble et bra resultatet, synes vi selv, sier fagbioingeniør Kari Henningsgård.

pepperkakehus laboratoriet

Fagbioingeniør Kari Henningsgård viser frem bidraget til laboratoriet.

Kakepremier

En jury har bedømt de innleverte bidragene. Under allmøtet i auditoriet på Bærum sykehus onsdag 18. desember ble det kåret en vinner - og vinneren av konkurransen ble kreasjonen levert av kirurgisk poliklinikk. Gratulerer!

- Det er nok ikke premien som er drivkraften til de som har deltatt. Vi gir en valgfri kake til den avdelingen som vinner. Nå vi ser alle gode tilbakemeldinger på denne konkurransen, håper vi det gir juleglede – og inspirerer flere til å delta neste år, oppfordrer Kristin Åker og Skaiste Shllaku.