Helsenorge

Tilbyr gratis livmorhalsprøve på Drammen sykehus

16. og 18. september kan du sjekke deg for livmorhalskreft – helt gratis.

Smilende dame holder skilt med #sjekkdeg.
16. og 18. september kan du sjekke deg for livmorhalskreft – helt gratis.

Kvinner mellom 25 og 69 år blir oppfordret til å delta i screeningprogrammet for livmorhalskreft. Det blir anbefalt å ta en celleprøve hvert tredje år.

#sjekkdeg-kampanje

I september hvert år har Kreftforeningen en kampanje for å rette fokus på livmorhalsprogrammet – den såkalte #sjekkdeg-kampanjen.

Hver tredje kvinne over 55 år sjekker seg ikke regelmessig, og det ønsker Kreftforeningen å gjøre noe med.

Du kan lese mer om Kreftforeningens #sjekkdeg-kampanje

Ansatte stiller opp uten betaling

Kvinner som ikke har tatt en celleprøve i løpet av de siste tre årene kan nå benytte seg av et tilbud ved gynekologisk poliklinikk ved Drammen sykehus følgende dager: Mandag 16. september og onsdag 18. september mellom klokken 16:00 og 19:00.

Pasienten betaler ikke egenandel  for undersøkelsen. Er du interessert i å ta celleprøven kan du ringe gynekologisk poliklinikk i Drammen på telefon 32 80 42 39 mellom klokken 09:00 og 15:00 for å gjøre en avtale.

– De ansatte stiller opp utenom vanlige arbeidstid uten betaling. Det er veldig prisverdig, forteller Marieke Claessen, avdelingssjef hos avdeling for gynekologi og fødselshjelp på Drammen sykehus.

Informasjonskveld

Tirsdag 17. september klokken 19:00 arrangeres det en felles temakveld i anledning #sjekkdeg.

Det er Drammen Sanitetsforening og Kreftforeningen som står bak denne informasjonskvelden som arrangeres i Villa Fredrikke, Amtmanns Bangs vei 1 i Drammen, like nedenfor Drammen sykehus.

Her kan du se programmet for informasjonskvelden (PDF)