Bildecollage som illustrerer Skoleprogrammet VIP

Skoleprogrammet VIP

Veiledning og Informasjon om Psykisk helse i skolen

Siste nytt fra VIP-programmet

 • 06.05.2019
  Skoleprogrammet VIP tilbyr traumekurs for skoleansatte!

  Traumatiske erfaringer hos barn og ungdom er vanligere enn vi tror. Skoleprogrammet VIP har nå utviklet et kurs om traumer for lærere og andre skoleansatte.

 • 01.04.2019
  Skoleprogrammet VIP inviterer til nasjonal konferanse 14.juni!

  For tredje gang inviterer Skoleprogrammet VIP til en nasjonal konferanse med dyktige foredragsholdere. Tittelen på årets konferanse er «Skolen – den viktigste arenaen for psykisk helse?»

 • 24.09.2018
  Ønsker tettere samarbeid mellom skolen og helsetjenestene

  Jorid Bakken Steigum i VIP-programmet tar permisjon dette skoleåret for å bli mamma for første gang. Inn kommer psykolog Camillla Cecilie Øien, den første ansatte i VIP-programmet fra denne fagprofesjonen. Øien håper å kunne bidra til tette...

 • 24.05.2018
  Psykisk helsesatsing for dramapedagoger

  Teamet i VIP-programmet representerer flere fagområder i krysningsfeltet skole og psykisk helse. Ett av disse fagområdene er drama og teater. Høsten 2018 arrangerer VIP-programmet, i samarbeid med NTNU, Drama- og teaterpedagogene Trøndelag...

 • 24.01.2018
  Gratis oppdatering fra VIP-programmet

  Kunne skolen din trengt en oppdatering på temaene psykisk helse og livsmestring? VIP-programmet tilbyr oppfriskningskurs av ulik lengde. Stress, seksualitet, sosial angst eller ulovlig bildedeling er bare noen av temaene vi i VIP kan snakke...

 • 18.12.2017
  God jul og godt nyttår fra oss i VIP

  Årets julehilsen til alle samarbeidspartnere kommer i år i form av en nyhetssak. Så er det også mange gode nyheter Skoleprogrammet VIP kan skilte med i året som har gått.  Vi ønsker å takke alle som er med i vårt viktige arbeid. Sammen bidr...

 • 30.11.2017
  Kjønn og seksualitet i psykiatrien

  Hvorfor er det viktig å kunne noe om kjønn og seksualitet når man arbeider i psykiatrien? Det har Rosa kompetanse i Foreningen FRI mange tanker om. Derfor tar de turen til Blakstad 12. januar.

 • 24.08.2017
  Utenforskap er et demokratisk problem

  Menighetsfakultetet satser tungt på psykisk helse i sin lektorutdanning. Det å ruste lærere til å møte elever som sliter er et demokratisk arbeid, mener fakultetet. De inviterte i vår Skoleprogrammet VIP til å undervise lektorstudentene.

 • 21.04.2017
  Revidering av elevheftet

  To år har snart gått siden VIP-programmet fikk nytt elevhefte. I den forbindelse skal «Livet og sånn» nå gjennomgå en revidering. I tillegg til innspill fra elever og nye samarbeidspartnere, ønsker VIP nå tilbakemeldinger fra andre som bruker programmet.

 • 23.11.2016
  God psykisk helse er avgjørende for læring

  Dette mener rådgiver Thorbjørg Kalsæg. Hun har jobbet nesten 45 år i skolevesenet, over 39 av dem på Eidsvoll videregående skole. Der har hun vært primus motor for gjennomføring av Skoleprogrammet VIP siden programmets spede begynnelse. Dri...

 • 28.10.2016
  Læreren har en unik rolle

  VIP-programmets nye fjes, Maya Kaur, ønsket seg denne jobben for å tydeliggjøre overfor lærerne hvor betydningsfulle de er. Fra sitt arbeid med rus og seksuelle overgrep har hun sett hva det kunne ha betydd for mange å få hjelp tidligere.

 • 18.08.2016
  Slik gjennomføres VIP best

  I år har 128 skoler gjennomført VIP-programmet. Det sier seg selv at det da blir enkelte lokale varianter. Forskningen viser at den klassiske gjennomføringsmodellen har effekt. Det er både fordeler og ulemper ved andre former for gjennomføring.

 • 10.05.2016
  VIP-makkerskap blir forskningsprosjekt

  Ph.d-stipendiat Astrid Hoås Morin ved NTNU har valgt å forske på VIP-makkerskap i sin effektstudie om frafall i videregående skole. Hun er nysgjerrig på om VIP-makkerskap også kan ha effekt på mobbing og ensomhet.

 • 05.04.2016
  Du er viktig

  I anledning lanseringen av nytt materiell inviterer Skoleprogrammet VIP til seminar på Sandvika videregående skole 12. mai. Seminaret har fått tittelen “Du er viktig.

 • 22.02.2016
  Nytt materiell for lærere og helsearbeidere

  Med de nye ressursheftene for lærere og helsearbeidere setter Skoleprogrammet VIP sluttstrek for fornyingsarbeidet som har pågått de siste 18 månedene. Målet er at heftene skal gjøre arbeidet med VIP-programmet enklere.

 • 21.01.2016
  Et aktivt år for VIP-programmet

  I sitt femtende år har Skoleprogrammet VIP hatt en rivende utvikling. Ny grafisk profil og nytt materiell har gitt programmet et løft. I tillegg har pilotprosjektet VIP-makkerskap blitt et varig tiltak som har bredt om seg.

 • 24.08.2015
  VIP fornyer seg

  Et nytt skoleår er i gang og Skoleprogrammet VIP starter året i fornyet drakt med både nytt materiell og nytt fjes i kollegiet.

 • 07.04.2015
  Opplæring i VIP-makkerskap for Midt- og Nordnorge

  Ensomhet er like farlig som å røyke sier helseministeren. VIP-makkerskap er dermed mer aktuelt en noen gang. Etter et vellykket opplæringsseminar for Sørøstlandet er turen kommet til de nordligste fylkene.

 • 19.03.2015
  Elever gir råd til VIP-programmet

  Vanligvis er det VIP-programmet som gir elever i videregående skole råd og veiledning, men nå er rollene byttet om. Ti elever fra fire ulike videregående skoler sitter i Rådgivningsgruppa og kommer med innspill til nytt materiell.

 • 06.02.2015
  Mindre fravær med VIP-makkerskap

  I høst gjennomførte Skoleprogrammet VIP i samarbeid med Rosenvilde videregående skole i Bærum, pilotprosjektet VIP-makkerskap.

Psykisk helse i media


 

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.