Bildecollage som illustrerer Skoleprogrammet VIP

Skoleprogrammet VIP

Veiledning og Informasjon om Psykisk helse i skolen

Siste nytt fra VIP-programmet

 • Nærbilde av Hilde foran en fargerik vegg.
  08.06.2020
  Fagspesifikke kurs for lærere i Folkehelse og livsmestring

  Til høsten skal lærere på norske skoler undervise i det nye tverrfaglige temaet Folkehelse og livsmestring (FoL). Men hva betyr det egentlig rent konkret å gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk helse, slik læreplanen formulerer det?...

 • De seks ombudene står ved siden av hverandre foran en grafittvegg og smiler.
  27.04.2020
  Onlineseminar om god skolestart for ungdomsskolen

  En trygg og god skolestart legger grunnlaget for et godt klassemiljø. VIP-makkerskap er et tiltak for begge deler, og har hatt stor suksess i videregående skole. Nå tilbyr VIP-programmet i samarbeid med Elev- læring- og mobbeombudet i Viken...

 • Lærum til Venstre med mørkt, langt hår holder elevheftet fra VIP i hånda og ler sammen med Hansen til venstre med briller.
  11.02.2020
  Skoleprogrammet VIP blir en del av Klinikk for psykisk helse og rus

  Etter store omorganiseringer i Vestre Viken har VIP-programmet fått ny tilhørighet. Nå har programmet blitt en del av Avdeling for fag og kvalitet i Klinikk for psykisk helse og rus. Dette gir mulighet for tettere samarbeid med fagfolk som...

 • De fem ansatte i VIP står siden av hverandre og har fått påtegnet julehatter av ulike slag
  12.12.2019
  Godt nyttår til alle samarbeidspartnere

  Skoleprogrammet VIP legger snart bak seg et år med givende utvidelser både faglig og kollegialt. Omtrent 25.000 elevhefter har blitt distribuert ut i det ganske land, og rundt 150 skoler har satt psykisk helse på timeplanen gjennom VIP-prog...

 • Warsame Ali står ved lerret der det står "psykisk helse blandt minoritetsungdom" og ser på Jorid Steigum fra VIP-programmet.
  29.11.2019
  Lærer må støttes og anerkjennes av helsetjenesten

  Gjennom to fagdager har VIP-programmet satt fokus helsearbeiderens viktige rolle i gjennomføringen av programmet. Et av temaene som ble løftet fram var samarbeidet mellom skolen og spesialisthelsetjenesten, der støtte og annerkjennelse av l...

 • Bilde: psykolog Camilla Øien i Skoleprogrammet VIP gleder seg over at stadig flere skoler er interesserte i traumekurs.
  06.05.2019
  Skoleprogrammet VIP tilbyr traumekurs for skoleansatte

  Traumatiske erfaringer hos barn og ungdom er vanligere enn vi tror. Skoleprogrammet VIP har nå utviklet et kurs om traumer for lærere og andre skoleansatte.

 • 01.04.2019
  Skoleprogrammet VIP inviterer til nasjonal konferanse 14. juni 2019

  For tredje gang inviterer Skoleprogrammet VIP til en nasjonal konferanse med dyktige foredragsholdere. Tittelen på årets konferanse er «Skolen – den viktigste arenaen for psykisk helse?»

 • Jorid Bakken Steigum og Camillla Cecilie Øien.
  24.09.2018
  Ønsker tettere samarbeid mellom skolen og helsetjenestene

  Jorid Bakken Steigum i VIP-programmet tar permisjon dette skoleåret for å bli mamma for første gang. Inn kommer psykolog Camillla Cecilie Øien.

 • Bilde av en VIP-plakat på en glassdør. På plakatens står det: vi er en VIP-skole
  24.01.2018
  Gratis oppdatering fra VIP-programmet

  Kunne skolen din trengt en oppdatering på temaene psykisk helse og livsmestring? VIP-programmet tilbyr oppfriskningskurs av ulik lengde.

 • Thorbjørg står foran en skog i sola
  23.11.2016
  God psykisk helse er avgjørende for læring

  Dette mener rådgiver Thorbjørg Kalsæg. Hun har jobbet nesten 45 år i skolevesenet, over 39 av dem på Eidsvoll videregående skole. Der har hun vært primus motor for gjennomføring av Skoleprogrammet VIP siden programmets spede begynnelse. Dri...

Psykisk helse i media

(22.01.20) Jeg tror ikke det er feil å snakke om ungdoms psykiske helse. Det handler om hvordan vi gjør det, mener Pål Solhaug, spesialrådgiver ved RVTS Sør, som svarer Phd-stipendiat Janne Lund i denne kronikken.  

(02.08.19) Når psykisk helse blir en del av skolens grunnopplæring, er det en gruppe vi ikke kommer utenom: lærerstanden, skriver Klomsten og Uthus på psykologtidsskriftet.no. VIP-programmet blir også nevnt.

  
(12.05.19) Slik det nå er, har ideen om psykisk helse som del av et tverrfaglig tema, og ikke som eget fag, spilt fallitt. Kronikk i Aftenposten signert av Arne Holte og Skoleprogrammet VIP mfl.


(17.01.18) Andelen tenåringsjenter som blir diagnostisert med psykiske lidelser har økt med 40 prosent på fem år, melder NRK.

(15.11.17) Vi lever i en tid da kjendiser og vanlige ungdommer forteller om angst og depresjoner i beste sendetid. Har det blitt for mye åpenhet, spør Elin Vagnsnes i et blogginnlegg på Læringsmiljøsenteret.

(09.2016) Her oppleves det et gap mellom ansvar og kompetanse, sier forskning.
  

(02.07.16) Å ha et godt forhold til læreren beskytter eleven mot tidlig frafall og psykisk uhelse skriver psykologisk.no.
  

Se flere artikler som er relevante for Skoleprogrammet VIP

Andre språk

Kombinasjonsflagg for engelsk språk.

Fant du det du lette etter?