Filmer

Her finner du flere kortfilmer som kan brukes til gjennomføring av VIP-programmet, samt noen lengre filmer til fordypning.

Kortfilmer

Hvorfor får vi panikkanfall?

En liten film som forklarer hva et panikkanfall er og hvorfor vi kan få det.

 

Black Dog

Filmen "Black Dog", animert kortfilm fra WHO, gir en meget god og tidvis humoristisk beskrivelse av depresjon. Den kommer også med mange gode tips til hvordan man kan bli bedre. Tilhørende oppgaver til fimen finnes under "Oppgaver til bruk av film" på vår side Oppgaver.

 

Å Prøve og feile

Filmen "Å Prøve og feile" er basert på Psykologisk førstehjelp og visualiserer røde og grønne tanker hos en Vg1-elev i en prøvesituasjon. Tilhørende oppgaver til filmen finnes under "Oppgaver til bruk av film" på vår side Oppgaver.

 

Bare meg alene

Filmen om Kjetil er en gammel traver i VIP og ønskes fremdeles brukt av noen lærere. 

 

Alfred og skyggen

Filmen "Alfred og Skyggen" er en liten film om følelser. Den kan foreksempel brukes som innledning til vår gruppeoppgave om følelser som du finner under "Generelle oppgaver" på vår side Oppgaver.

 

Stand up

Filmen "Stand Up!" setter fokus på identitetsbasert mobbing og hvordan flertallet i klassen har makt over mindretallet som mobber. Den kan fint knyttes til kapitlet "Livet på skolen" i elevheftet.

 

Filmer til fordypning

Tankens kraft - depresjon

I denne filmen forteller personer om hvordan det kan oppleves å ha en depresjon, og hvordan kognitiv terapi bidrar til et bedre liv. Filmen er laget av Norsk Forening for Kognitiv Terapi.

 

Tankens kraft - psykose

Denne filmen av Norsk Forening for Kognitiv Terapi gir en fin innføring hvis du vil vite mer om psykoselidelser. Marte, som er en av de du møter i filmen, blir også intervjuet bakerst i vårt elevhefte. 

 

LEVE

Filmen er laget for å fremme åpenhet rundt selvmord og selvmordstanker. Den er laget av Røde kors og unge LEVE (Landsforeningen for etterlatte etter selvmord).