Filmer

Her finner du flere kortfilmer som kan brukes til gjennomføring av VIP-programmet, samt noen lengre filmer til fordypning. Filmene er laget av mange forskjellige aktører og vi kan derfor kun lenke til de, ikke legge de tilgjengelig for nedlasting.

Kortfilmer

Hvorfor får vi panikkanfall?

En liten film som forklarer hva et panikkanfall er og hvorfor vi kan få det.

 

Black Dog (depresjon)

Filmen "Black Dog", animert kortfilm fra WHO, gir en meget god og tidvis humoristisk beskrivelse av depresjon. Den kommer også med mange gode tips til hvordan man kan bli bedre. Tilhørende oppgaver til fimen finnes under "Oppgaver til bruk av film" på vår side Oppgaver.

 

Å Prøve og feile (røde og grønne tanker)

Filmen "Å Prøve og feile" er basert på Psykologisk førstehjelp og visualiserer røde og grønne tanker hos en Vg1-elev i en prøvesituasjon. Tilhørende oppgaver til filmen finnes under "Oppgaver til bruk av film" på vår side Oppgaver.

 

Tea and Concent (Te og samtykke)

Dette er en kortfilm som sammenlikner det å ha sex med å drikke te. En humoristisk animasjonsfilm som synliggjør hva samtykke egentlig handler om. Vi har en egen oppgave til filmen knyttet til Religion og etikk/RLE. Den finner du her.

 

Superhelten Sara (å være pårørende)

Denne kortfilmen fra Bufdir viser hvordan det kan være å være barn av foreldre som sliter med sykdom eller misbruk. Den kan være en god innledning til temaet "Å være pårørende" og kan knyttes til teksten om dette i elevheftet.

 


Alt det vi deler

Dette er egentlig en reklamefilm for dansk TV2, men den viser på en meget god måte hva vi har til felles. Den likner også på 4-hjørnersøvelsen vi forklarer i oppgaveheftet til VIP-makkerskap. Filmen kan være et godt utgangspunkt for samtaler om tilhørighet, ensomhet, normer og grupperinger. Og kanskje også hvordan vi lett kan tolke andre basert på det vi ser.

 

Bare meg alene

Filmen om Kjetil er en gammel traver i VIP og ønskes fremdeles brukt av noen lærere. 

 

Alfred og skyggen (følelser)

Filmen "Alfred og Skyggen" er en liten film om følelser. Den kan foreksempel brukes som innledning til vår gruppeoppgave om følelser som du finner under "Generelle oppgaver" på vår side Oppgaver.

 

Stand up (mobbing)

Filmen "Stand Up!" setter fokus på identitetsbasert mobbing og hvordan flertallet i klassen har makt over mindretallet som mobber. Den kan fint knyttes til kapitlet "Livet på skolen" i elevheftet.

 

Filmer til fordypning

Tankens kraft - depresjon (30 min)

I denne filmen forteller personer om hvordan det kan oppleves å ha en depresjon, og hvordan kognitiv terapi bidrar til et bedre liv. Filmen er laget av Norsk Forening for Kognitiv Terapi.

 

Tankens kraft - sosial angstlidelse (23 min)

Her forteller to ungdommer om hvordan det har vært å leve med sosial angstlidelse, samt hva som gjorde dem bedre. 

Sosial angstlidelse from Fabel Fakta filmfortelling on Vimeo.


Tankens kraft - psykose (26 min)

Denne filmen av Norsk Forening for Kognitiv Terapi gir en fin innføring hvis du vil vite mer om psykoselidelser. Marte, som er en av de du møter i filmen, blir også intervjuet bakerst i vårt elevhefte. 

 

LEVE

Filmen er laget for å fremme åpenhet rundt selvmord og selvmordstanker. Den er laget av Røde kors og unge LEVE (Landsforeningen for etterlatte etter selvmord).

 


Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.