Psykiske problemer og lidelser

Alle mennesker opplever større eller mindre problemer fra tid til annen. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med tanker og følelser i perioder. Vi kan være triste, deprimerte, aggressive eller oppstemte, men så lenge det ikke går ut over det vanlige livet vårt over lengre tid, kaller vi det ikke en lidelse.

En difus person bak frostet glass, men en hånd på glasset.

I vårt elevhefte «Sånn er livet» ​(2017), tar vi for oss de mest vanlige psykiske problemene og lidelsene. Nedenfor finner du lenker til informasjon om disse temaene:

   
Søk hjelp!

Du har nå fått litt mer informasjon om psykiske lidelser. Kanskje kan du kjenne deg igjen i noe av dette på vegne av deg selv eller andre. Husk at vi alle har variasjoner i psyken vår, det er helt naturlig og vi kan derfor kjenne oss litt igjen i mye av det som beskrives her. Likevel, hvis du har symptomer som går utover hverdagslivet ditt og du kjenner at du ikke har det bra, søk hjelp.

Dette gjelder også hvis du kjenner noen som sliter. Husk at det alltid kan bli bedre. Hvis du har det vanskelig er det viktig å få hjelp så ikke problemene vokser seg større.

Snakk med noen som har erfaring med å jobbe med ungdom. Kanskje er helsesøster på skolen din en slik person? Ikke gi opp før du finner noen du kan snakke med. Kanskje kan første steg være å snakke med noen på telefon eller nett.

Andre språk

Kombinasjonsflagg for engelsk språk.

Fant du det du lette etter?