VIP-nyheter

På denne siden finner du nyheter som er relevante for Skoleprogrammet VIP, som er et initiativ for å gi veiledning og informasjon om psykisk helse til barn og ungdom i skolen.

Siste nytt fra VIP-programmet

 • Lærum til Venstre med mørkt, langt hår holder elevheftet fra VIP i hånda og ler sammen med Hansen til venstre med briller.
  11.02.2020
  Skoleprogrammet VIP blir en del av Klinikk for psykisk helse og rus

  Etter store omorganiseringer i Vestre Viken har VIP-programmet fått ny tilhørighet. Nå har programmet blitt en del av Avdeling for fag og kvalitet i Klinikk for psykisk helse og rus. Dette gir mulighet for tettere samarbeid med fagfolk som...

 • De fem ansatte i VIP står siden av hverandre og har fått påtegnet julehatter av ulike slag
  12.12.2019
  Godt nyttår til alle samarbeidspartnere

  Skoleprogrammet VIP legger snart bak seg et år med givende utvidelser både faglig og kollegialt. Omtrent 25.000 elevhefter har blitt distribuert ut i det ganske land, og rundt 150 skoler har satt psykisk helse på timeplanen gjennom VIP-prog...

 • Warsame Ali står ved lerret der det står "psykisk helse blandt minoritetsungdom" og ser på Jorid Steigum fra VIP-programmet.
  29.11.2019
  Lærer må støttes og anerkjennes av helsetjenesten

  Gjennom to fagdager har VIP-programmet satt fokus helsearbeiderens viktige rolle i gjennomføringen av programmet. Et av temaene som ble løftet fram var samarbeidet mellom skolen og spesialisthelsetjenesten, der støtte og annerkjennelse av l...

 • Bilde: psykolog Camilla Øien i Skoleprogrammet VIP gleder seg over at stadig flere skoler er interesserte i traumekurs.
  06.05.2019
  Skoleprogrammet VIP tilbyr traumekurs for skoleansatte

  Traumatiske erfaringer hos barn og ungdom er vanligere enn vi tror. Skoleprogrammet VIP har nå utviklet et kurs om traumer for lærere og andre skoleansatte.

 • 01.04.2019
  Skoleprogrammet VIP inviterer til nasjonal konferanse 14. juni 2019

  For tredje gang inviterer Skoleprogrammet VIP til en nasjonal konferanse med dyktige foredragsholdere. Tittelen på årets konferanse er «Skolen – den viktigste arenaen for psykisk helse?»

 • Jorid Bakken Steigum og Camillla Cecilie Øien.
  24.09.2018
  Ønsker tettere samarbeid mellom skolen og helsetjenestene

  Jorid Bakken Steigum i VIP-programmet tar permisjon dette skoleåret for å bli mamma for første gang. Inn kommer psykolog Camillla Cecilie Øien.

 • Teaterscene ved Blakstad sykehus.
  24.05.2018
  Psykisk helsesatsing for dramapedagoger

  Teamet i VIP-programmet representerer flere fagområder i krysningsfeltet skole og psykisk helse. Ett av disse fagområdene er drama og teater. Men hvorfor er psykisk helse spesielt relevant i dramafaget?

 • Bilde av en VIP-plakat på en glassdør. På plakatens står det: vi er en VIP-skole
  24.01.2018
  Gratis oppdatering fra VIP-programmet

  Kunne skolen din trengt en oppdatering på temaene psykisk helse og livsmestring? VIP-programmet tilbyr oppfriskningskurs av ulik lengde.

 • Thorbjørg står foran en skog i sola
  23.11.2016
  God psykisk helse er avgjørende for læring

  Dette mener rådgiver Thorbjørg Kalsæg. Hun har jobbet nesten 45 år i skolevesenet, over 39 av dem på Eidsvoll videregående skole. Der har hun vært primus motor for gjennomføring av Skoleprogrammet VIP siden programmets spede begynnelse. Dri...

Fant du det du lette etter?