Sykehusskole, leketerapi og sanserom, Drammen sykehus

Vi har både sykehusskole, leketerapi og sanserom. Her jobber lærere og førskolelærer som tilrettelegger individuelle opplegg for barn og ungdom som er innlagt ved sykehuset.

Les mer om Sykehusskole, leketerapi og sanserom, Drammen sykehus

Sykehusskole, leketerapi og sanserom, Drammen sykehus

Sykehusskolen
Sykehusskolen er tilknyttet Lerberg skole- og kompetansesenter og lærerne som jobber her har videreutdanning i spesialpedagogikk. Barn og unge i skolepliktig alder får skoletilbud i 14. etasje eller på pasientrommet. Skolen er utstyrt med bøker fra ulike forlag i alle fag og klassetrinn. Elevene får hjelp til å følge opp ukeplaner og lekser. Vi har i tillegg et variert tilbud innenfor estetiske fag. Skolen hjelper også med å legge til rette for elever i videregående opplæring dersom det er ønskelig.

Leketerapi
Leketerapi er et pedagogisk tilbud hvor barna kan leke og koble av. Her får barna mulighet til å tenke på noe annet enn sykdommen sin. Sammen med pedagogen kan de få ro og støtte til å bearbeide opplevelsene sine. Leketerapien er et fristed – fritt for undersøkelser og prøver.

Sanserom
Sanserommet er et sted å være hvor det ikke stilles noen krav, og hvor atmosfæren er trygg og rolig. Unødvendige stimuli stenges ute og sansene stimuleres med blant annet følbare inntrykk, musikk og lyseffekter. Sanserommet kan benyttes av barn, ungdommer og foreldre som er tilknyttet alle våre seksjoner. Det brukes etter avtale og sammen med personale.

Åpningstider:
Mandag- torsdag: kl. 09.30-14.30 (pause kl. 11.45-12.30)
Fredag: kl. 09.30-14.00 (pause kl. 11.45-12.30)
 

Kontaktinformasjon

Fant du det du lette etter?