Brystdiagnostisk senter

Brystdiagnostisk senter (BDS) er et tverrfaglig kompetansesenter for utredning, behandling og oppfølging av sykdommer i bryst og skjoldbruskkjertel. BDS har ansvaret for mammografiscreeningen i Vestre Viken, et landsomfattende tilbud for alle kvinner mellom 50 og 69 år. Screening foregår ved Bærum sykehus, i mammografibussen og ved BDS i Drammen. Ved behov for supplerende undersøkelser, foregår det ved BDS i Drammen. For å få time ved BDS må vi ha mottatt henvisning fra lege. Alle henvisninger blir prioritert av legespesialist ved senteret. Ved BDS er det både bildediagnostisk utredning og prøvetakning samt bryst/endokrinkirurgisk poliklinikk.

 

Les om mammografi og andre undersøkelser/behandlinger hos oss ved å følge lenkene lenger ned på denne siden.

Forsyningssentralen ved Drammen sykehus, der Brystdiagnostisk senter holder til
Brystdiagnostisk senter ligger i Forsyningssentralen ved Drammen sykehus.
Forsyningssentralen ved Drammen sykehus, der Brystdiagnostisk senter holder til
Inngangen til Brystdiagnostisk senter i Forsyningssentralen ved Drammen sykehus.

Kontakt

Oppmøtested

Brystdiagnostisk senter holder til i «Forsyningssentralen», bygget med flatt tak ca. 100 meter til venstre for hovedinngangen til Drammen sykehus. Inngangen er fra Wergelands gate (på nedsiden av bygget), ved lasterampene.

Åpningstider: mandag - fredag, kl. 08:00-15:00.

Telefon
Brystdiagnostisk senter: 32862350 / Sentralbord: 03525
mandag - fredag kl. 09:00-11.00 (telefontid Brystdiagnostisk senter)
Sentralbordet (telefon 03525) er åpen hele døgnet.
E-post
Postadresse
Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen
Forsyningssentralen, Drammen sykehus
Besøksadresse
Dronninggata 28 (inngang fra Wergelands gate), 3004 Drammen(Google maps)

Dekning av reiseutgifter

Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling.  Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.

Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no

Vestre Viken drifter også Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.

Du må ha rekvisisjon eller innkalling til behandling for å få reise med Helseekspressen. Reisen må bestilles på telefonnummer 05515 innen klokken 13:00 dagen før du skal dra.

Parkering

​Parkering ved Drammen sykehus

  • Det er en kommunale og sykehusets egne parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til sykehuset. Disse er det et veldig stort press på. Vi anbefaler derfor at pasienter og besøkende benytter offentlig kommunikasjon så langt det er mulig. Dersom du må kjøre bil, bør du beregne god tid.

  • Alternativ parkering: Det ligger et parkeringshus i Thamsgate 5, hvor det ofte er ledig kapasitet. Fra dette parkeringshuset tar det ca. 5-10 minutter å gå til sykehuset. Se hvor parkeringshuset ligger (Google maps).

  • Parkering for blodgivere: Det er reserverte plasser i bakgården, på høyre side av inngangen til Avdeling for bildediagnostikk (røntgen),  Blodgivere oppgir bilnummer hos resepsjonen i Blodbanken for gratis parkering.

Se kart over parkeringsområdene rundt Drammen sykehus her.

Transport til og fra sykehuset

​Transport til og fra Drammen sykehus

Besøksadresse: Dronninggata 28, Drammen.

Drammen sykehus ligger i gangavstand fra Drammen sentrum. Fra togstasjonen i Drammen tar det 15-20 minutter å gå. Du kan ta buss til sykehuset. Stoppestedet heter "Drammen sykehus".

Praktisk informasjon

Avbestille eller endre time

Time på poliklinikk, dagbehandling eller røntgen
Hvis du har time på en av våre poliklinikker, skal til dagbehandling eller ta røntgenbilde (MR/CT/annen bildediagnostikk), kan du enkelt avbestille timen via nettsiden Min Journal. Avdelingen får dessverre ikke svart deg via Min Journal, men sender deg nytt innkallingsbrev i posten.

Hvis du skal legges inn på sykehus
Hvis du skal legges inn på sykehus og vil endre tidspunkt, må du ringe direkte til den aktuelle avdelingen (lenke til oversikt over avdelinger). Du kan eventuelt ringe sentralbordet på 03525 og be om å bli satt over til avdelingen du skal til.

Merk:

  • Timeavtalen må avbestilles/endres senest 24 timer (kun hverdager) i forveien. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før
  • Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller melding på sosiale medier
  • Avbestiller du timen senere enn 24 timer før, må du betale et gebyr på 690 kroner
  • Mange av våre avdelinger har lange ventelister, det kan derfor ta tid før du får en ny timeavtale

Gå til minjournal.no for å avbestille eller endre timeavtale

Brystkrefthttps://vestreviken.no/behandlinger/brystkreftBrystkreftBČižžeborasdávdaBrystkreftBrystkreftBrystkreft
Mammografihttps://vestreviken.no/behandlinger/mammografiMammografiMMammografiMammografiMammografiMammografi
Ultralyd av brysthttps://vestreviken.no/behandlinger/ultralyd-av-brystUltralyd av brystUUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av brystUltralyd av bryst
Vevsprøve fra brysthttps://vestreviken.no/behandlinger/vevsprove-fra-brystVevsprøve fra brystVVevsprøve fra brystVevsprøve fra brystVevsprøve fra brystVevsprøve fra bryst

Arrangementer

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.