Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

BUP Kongsberg

Vi utreder og behandler barn og unge (0-18 år) i Flesberg, Kongsberg, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Øvre Eiker med psykiske problemer og yter hjelp til deres familier, inkludert øyeblikkelig hjelp.

Vi samarbeider med tjenesteytere i kommunen og tar del i det forebyggende arbeidet for å bedre barn og unges psykiske helse.

Vi er opptatt av kontinuerlig kvalitetssikring og fagutvikling, og vi ønsker å bidra til at våre brukere opplever medinnflytelse og medvirkning. Veiledning overfor kommunale og statlige samarbeidspartnere er også en viktig del av vårt arbeid.

Pasienter blir henvist til oss fra fastlege, barnevernsleder eller fra psykolog.
Undersøkelse og behandling hos fastlege eller andre deler av førstelinjen (kommunen) skal være forsøkt / vurdert før henvisning til oss.

FACT ung

FACT står for Flexible Assertive Community Treatment, og kan oversettes til fleksibelt aktiv oppsøkende oppfølging og behandling. FACT ung er et samarbeid mellom kommunen(e) i et område og barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA). FACT ung-teamene er tverrfaglig sammensatt og består av ulike hjelpere fra både kommunene og fra BUPA. 

Det er seks FACT ung-team i Vestre Viken. Disse holder til i Asker, Bærum, Drammen, Kongsberg, Ringerike og Hallingdal. Teamene skal arbeide for at ungdommene kan delta mer i samfunnet, og for å gi dem håp og økt mestring i hverdagen. Teamene skal hjelpe ungdom som ikke i tilstrekkelig grad har nytte av oppfølging og behandling på poliklinikken i BUP eller ulike tjenester i kommunen.

FACT ung-teamene tilbyr oppfølging og behandling til barn og unge mellom 12-18 år som har behov for langvarig, tilpasset og sammensatt innsats fra flere og ulike hjelpetjenester og aktører.  FACT ung-teamene har blant annet kompetanse på helse, rus, familie, utdanning og arbeid. Vi treffer ungdom der de vil, for eksempel hjemme, på skolen, på kontoret vårt, på kafé eller mens vi gjør en aktivitet sammen.

FACT ung er et tilbud til ungdom som har det vanskelig på flere ulike områder i livet. Det kan være ulike former for psykiske helseutfordringer, rusproblemer, ufrivillig skolefravær, vansker med relasjoner til venner, samspillsutfordringer i familien, eller andre ting som gjør hverdagen vanskelig. Ungdommen trenger hjelp både fra kommunen og spesialisthelsetjeneste (BUPA) og en god samordning av disse tjenestene. Behandlingen tar utgangspunkt i ungdommens ønsker og behov, og teamet samarbeider tett med familie, omsorgspersoner, nettverk og andre samarbeidspartnere.​

Vi ønsker å legge til rette for kontinuitet i oppfølging og behandling, og kan derfor i enkelte tilfeller følge ungdom frem til de er 25 år, samarbeid med den det gjelder.

Henvisning til FACT ung kan sendes fra fastleger, psykologer og barneverntjenesten til den lokale barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikken. Henvisningen må være mottatt før ungdommen er fylt 18 år. 

 

Kontakt

Direkte | Sentralbord

  • Mandag 08:00 - 15:30
  • Tirsdag 08:00 - 15:30
  • Onsdag 08:00 - 15:30
  • Torsdag 08:00 - 15:30
  • Fredag 08:00 - 15:30
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen

Slik finner du fram

Oppmøtested

Vi holder til i Klems gate 11 i Kongsberg.
Et hus med et skilt foran

BUP Kongsberg

Klems gate 11

3613 Kongsberg

Praktisk informasjon

​​Betaling for timer ved våre behandlingssteder

Har du vært til undersøkelse eller behandling ved en av våre poliklinikker, må du betale egenandel, som du kan lese mer om på helsenorges nettsted

I enkelte tilfeller kan man være fritatt for egenandel ​(ta med dokumenatasjon).

NB! Vær oppmerksom på at du uansett kan bli belastet for kostnader til materiell (f.eks. bandasje) som brukes under konsultasjonen, selv om du har frikort eller er fritatt fra å betale egenandel.

Er du ikke medlem av norsk folketrygd, kan det hende du må betale selv

Her kan du lese mer om situasjoner som kan medføre andre betalingsordninger

Du kan også kontakte NAV for å finne ut mer om hvilke rettigheter du har før timen hos oss

Dersom du har time hos oss og ikke kan møte til timen, må du avbestille eller endre timen senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før.

Sier du ikke ifra om timeendring eller avbestilling innen fristen, må du betale gebyr for ikke å ha møtt til timen.


 Info om dekning av reiseutgifter

Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling.  Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.

Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no

​Vestre Viken drifter Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.

Plass på bussen bestilles enten via Pasientreiser hvis det er trafikalt grunnlag, eller via ansvarlig behandler (lege) hvis det er medisinsk årsak til å reise med bussen.​ 

Tidtabeller og mer informasjon om Helseekspressen

Vi ønsker dine synspunkter og tilbakemeldinger på våre tjenester – enten du er pasient, pårørende eller helsepersonell.

Se hvordan du går frem for å klage, gi ros eller hjelpe oss å bli bedre

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video som et minne fra tiden ved et behandlingssted. Det blir som regel tillatt så lenge det kun er et sted, deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet eller tatt opp og alle synes det er ok.

Samtidig er det viktig å vite at behandlingsteder ikke er offentlige rom og at det kan være folk som ikke ønsker å bli fotografert, filmet, eller at lyd blir tatt opp av dem. Inne på behandlingssteder skal personvernet ivaretas og folk har rett til å forbli anonyme hvis de ønsker det. På behandlingssteder er det ikke lov til å ta bilder av, filme, eller ta lydopptak av medpasienter, besøkende eller ansatte uten at de har gitt tydelig samtykke til det først.

Bakterier

Har du tidligere fått påvist antibiotikaresistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL), må du gi oss beskjed. Har du arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på legevakt eller sykehus utenfor Norden i løpet av de siste 12 månedene? Da må du be fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Fastlegen vil sørge for at svaret kommer til sykehuset/behandlingsstedet.

Virus

Her kan du se info om koronavirus, pandemien, våre tiltak for å bekjempe den, hva du skal gjøre om du har time hos oss m.m.