Våren 2020 ble de fleste av våre aktiviteter avlyst grunnet smittesituasjonen. Fra høsten er noen av våre aktiviteter planlagt å starte opp igjen. Noe blir gjennomført som vanlig med oppmøte i våre lokaler men i mindre grupper, noe blir gjennomført digitalt og noe i en kombinasjon mellom oppmøtekurs og digitale løsninger. Følg med på oversikten over våre aktiviteter som vil inneholde detaljer om det enkelte tiltak. For mange kan selvorganisert hjelp være et godt tilbud. Du kan lese om dette hos
Selvhjelp Norge
Hvorfor delta på kurs?
Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.
På kursene møter du ulike fagfolk som foreleser om forskjellige tema knyttet til sykdommen din. Du vil også møte erfarne pasienter og pårørende som forteller hvordan de lever sine liv med den samme sykdommen eller som pårørende til en med den samme sykdommen som du har. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.
Hvordan delta på kurs?
Under det enkelte tiltak ligger påmeldingsinformasjon. For de fleste tiltak kreves det en
henvisning fra lege for å delta.
Du finner alfabetisk oversikt over alle våre kurs i listen nedenfor. Vi har kurs ved alle våre lokasjoner; Bærum sykehus, Drammen sykehus, Ringerike sykehus, Kongsberg sykehus, Hallingsdal sjukestugu og på Blakstad.
Mer om læring og mestring
Stort sett gruppebasert
Lærings- og mestringstilbud foregår hovedsakelig som gruppebaserte kurs. Noen ganger inngår individuelle møter mellom deltakerne og en fagperson som en del av tilbudet.
Kursinnhold etter brukernes behov
Innholdet i kursene varierer. Det kan dreie seg om medisinske, praktiske, relasjonelle eller følelsesmessige forhold knyttet til det å ha langvarige helseutfordringer eller å være pårørende til noen som har det. Det som er felles, er at fagpersoner og brukerrepresentanter holder kursene sammen og at det er satt av tid til at deltakerne kan utveksle erfaringer.
Brukererfaring og fagkunnskap er sidestilt
Pasienter og pårørende deltar i planlegging, gjennomføring og evaluering av tilbudene i samhandling med fagpersoner. Dette for å sikre en pasientsentrert helsetjeneste.
Helsepersonells evne til formidling av kunnskap, veiledning og erfaringsdeling, kan være avgjørende for om læring finner sted. Lærings- og mestringssentrene i spesialisthelsetjenesten tilbyr derfor kurs for helsepersonell for å bygge opp den helsepedagogiske kompetansen.
Les mer på mestring.no