Habilitering - vansker knyttet til pubertet, seksualitet og identitet hos voksne med funksjonsnedsettelse, Habiliteringssenteret
Når en person med funksjonsnedsettelse har omfattende vansker knyttet til kropp, pubertet, seksualitet og identitet kan fastlegen henvise til habiliteringstjenesten for voksne. Vi tilbyr utredning, veiledning og opplæring om forhold knyttet til kropp, pubertet, seksualitet og identitet.
Henvisning og vurdering
Det er fastlegen eller annen spesialisthelsetjeneste som henviser deg til habiliteringstjenesten for voksne (HAVO). Henvisningen blir vurdert innen 10 dager.
Før
Før du møter til utredning hos oss, ber vi om at du tenker gjennom hva du synes er viktig for din utvikling når det gjelder
- kommunikasjon og samhandling med andre personer
- pubertet
- seksuell funksjon
- seksuell atferd
- eventuelle krenkelser/overgrep
Vi vil også stille deg spørsmål om sykdommer og tidligere sykehusopphold.
Ved behov kan du ha med ledsager. Den du eventuelt har med deg bør kjenne deg godt.
Under
Møter med HAVO kan foregå på sykehuset, i din kommune eller hjemme hos deg.
Møtet starter med at vi gir deg informasjon om hva som skal skje og hvem du møter. Som regel vil du møte fagpersoner med ulik bakgrunn, for eksempel lege, psykolog, vernepleier eller sykepleier.
Utredningen er satt sammen av samtaler, observasjoner og undersøkelser. Hele eller deler av utredningen kan bli gjennomført der du bor.
I løpet av utredningen kan det komme fram behov for å gjennomføre undersøkelser ved andre avdelinger i sykehuset. Habiliteringstjenesten for voksne henviser deg videre.
Etter
Du får informasjon om resultatene av utredningen.
Det er kommunen/bydelen du bor i som har ansvar for videre tiltak og tilrettelegging. I tillegg kan det være behov for oppfølging fra HAVO i kortere eller lengre perioder. Behovet for oppfølging blir vurdert i samråd i samråd med deg og de som har ansvar for tilbudet i kommunen/bydelen.
Det blir utarbeidet en rapport som oppsummerer utredningen. Om det er behov for videre oppfølging i HAVO står det i rapporten. Den sendes både til deg og den som har henvist deg til utredningen.
Kontakt
Konggata 51, Drammen
Habiliteringssenteret, Drammen sykehus
Oppmøtested
Konggata 51. Hovedinngangen har adkomst BAK Wergelandsgate 10.Konggata 51, Drammen
Konggata 51
3019 Drammen