Videre oppfølgning vurderes ut ifra hver enkelt pasients sykdomsaktivitet og situasjon. Vi har fokus på kontinuitet, og tilstreber så langt det er mulig at du treffer samme revmatolog og sykepleier ved hver time. Sykepleieren vil være din primære kontaktperson, og er den du kan ta kontakt med om du har spørsmål, eller noe oppstår så du har behov for våre tjenester.
Vi har et tverrfaglig team ved avdelingen, og henviser til andre faggrupper etter individuelle behov. I tillegg til sykepleier og revmatolog, kan du få samtale og hjelp fra ergoterapeut, fysioterapeut, sosionom og farmasøyt.
Fysioterapeut
Kartlegger din totale funksjon, og hvordan fysisk og psykisk overskudd, muskelstyrke og leddbevegelighet kan bli bedre ved hjelp av fornuftig trening og aktivitet.
Du får råd om aktivitet og trening i forhold til dine interesser, muligheter og funksjonsnivå.
Fysioterapeuten bidrar med smertelindrende tiltak i form av avspenningsteknikker, varme/kulde, bevegelse og/eller øvelser.
Du får tilpasset treningsprogram, og blir fulgt opp ved behov.
Ergoterapeut
- Kartlegger din funksjon i hjemmet, på jobb/skole og fritid med tanke på optimalisering av håndfunksjon i daglige gjøremål.
Kartlegger dine fysiske belastninger på skole eller jobb med tanke på tilrettelegging.
Tilbud om individuelt tilpasset treningsprogram for bedre bevegelighet i hånd- og fingerledd og/eller gripestyrke, og eventuelt oppfølging av dette.
Tilbud om tilpasset støtteskinner (ortoser) for hånd- og fingerledd med tanke på smertelindring og korrigering av ustabile ledd i hender.
Du får også tilbud om ergonomisk rådgivning, råd vedrørende yrkesvalg og om energiøkonomisering ved unormalt tretthet.
Sosionom
Bistår med å finne løsninger på utfordringer som oppstår for pasient og pårørende i forbindelse med sykdom og behandling.
Du får informasjon, råd og veiledning om trygderettigheter, økonomiske forhold og forsikringer.
Du får også råd og veiledning i forhold til skole, arbeid og hjemmesituasjon, og hjelp til å skrive søknader.
Sosionomen hjelper deg også med å formidle kontakt med hjelpeinstanser utenfor sykehuset (NAV, boligkontor, forsikringsselskap med mer).
- Du blir også tilbudt støttesamtaler om de følelsesmessige reaksjonene sykdom kan føre med seg.
Farmasøyt
- Tilbyr samtale om legemidler og bruken av dem for å gi deg innsikt, forståelse og trygghet rundt legemiddelbruk.
Det året du fyller 25 år, blir du overført til ordinær revmatologisk poliklinikk.