Jørn Einar Rasmussen ved Drammen sykehus er Norges første spesialist i akutt- og mottaksmedisin.
Fire arkitektteam har nå presentert fremtidsrettede, innovative og bærekraftige løsninger for etterbruk av dagens sykehusområde i Drammen.
Tirsdag 7. mai var det offisiell markering av rivingsarbeidet på sykehustomta på Brakerøya.
Pasienter med brudd i hofter, bekken, rygg eller skuldre har størst risiko for nye brudd.
Diagnostikk for å identifisere art av Leishmania parasitt og behandling av sykdom.
Sammenhengen mellom autistiske vansker og selvstyringsfunksjoner mellom kjønn.
Betryggende forskningsfunn om mye brukt kolesterolmedisin.
I 2017 kom det en ny forskrift for spesialistutdanning for leger (LIS). En av de store endringene var det ble innført felles kompetansemål for legene, i alle ledd av spesialiseringen.
Her har vi samlet nyttig informasjon til deg som er pårørende til en pasient som er innlagt eller har poliklinisk kontakt med oss i Vestre Viken.
Samarbeidsutvalg for leger i Bærum, Drammen, Kongsberg og Ringerike er opprettet etter mandat fra Lokalt samarbeidsutvalg (LSU).
Samarbeidsutvalg for leger i Drammen består av fire sykehusleger, to kommuneoverleger, to fastleger, en sykehjemslege, en legevaktslege og en lege fra PKO.
Det finnes en rekke pårørendesentre og pårørendeorganisasjoner med høy kompetanse i å støtte og veilede pårørende. Tilbudene er gratis, og du trenger ikke henvisning.
På denne siden finner du våre ferdige opplegg som du kan bruke til gjennomføringen av VIP Snakk om det i klassen. Fra starten av mars 2023 vil flere av disse har også ha tilhørende Power Point-presentasjoner som du kan bruke rett i undervis...
Det er besluttet at ansatte i hjemmekarantene eller hjemmeisolering og ansatte som har fravær på grunn av luftveissymptomer skal registrere status elektronisk hver dag.
Her finner du oppgaver for VIP Snakk om det knyttet til fag og kompetansemål. Siden er under arbeid fram mot lanseringen av nytt veiledningshefte for lærere.
På denne siden vil det komme oppgaver og opplegg for ressurspersoner til gjennomføring av klassebesøk.
Har du lyst til å bli med i Ungdomsrådet? VESTRE VIKENS UNGDOMSRÅD skal bidra til god medvirkning for ungdom – på ungdoms premisser. Ungdomsrådet skal fremme synspunkter og saker som kan bidra til å forbedre tilbudet for unge pasienter og brukere.
Miljøbehandling er en sentral og integrert del av døgnbehandlingen innen psykisk helsevern. For å sikre pasientsikkerheten og redusere uønsket variasjon i miljøbehandlingen har Blakstad sykehus i Vestre Viken HF arbeidet med å konkretisere...
Her finner du en oversikt over medisinskteknisk utstyr som brukes av pasienter som har Diabetes type 1. Last ned brukerveiledningen(e) til utstyret du bruker for å få best mulig utbytte av timen på Diabetespoliklinikken.
Ledelsen i Vestre Viken består av stabsdirektører på foretaksnivå og klinikkdirektørene.
Vi ønsker å være åpne og tilgjengelige for mediene og allmennheten. Utredning og behandling av pasienter er førsteprioritet, men vi vil så langt det er mulig hjelpe journalister med opplysninger og formidle kontakt til de rette fagfolkene.
God pasientbehandling og pasientsikkerhet er grunnsteinene i driften vår. Dette samfunnsansvaret ønsker vi å utføre med minst mulig negativ påvirkning på miljø og klima. Grønt sykehus er spesialisthelsetjenestens svar på miljø- og klimautfordringene.
Vestre Viken mottar gaver og donasjoner fra privatpersoner, foreninger og andre.
Pakkeforløp skal gi oversikt over hvilken utredning, behandling, oppfølging og medvirkning du som pasient eller pårørende kan forvente for ulike skader, sykdommer og andre tilstander.
Lenker til systemer som brukes av ansatte i Vestre Viken.
Takk for at du har valgt Vestre Viken som din arbeidsplass. Vi setter stor pris på å ha deg med på laget!
Pasienter og pårørende har rettigheter i forhold til reise- og oppholdsutgifter, kostpenger og opplæringspenger.
Sykehuset skal vurdere henvisningen din innen 10 virkedager. Ved mistanke om alvorlig sykdom, skal vurderingen skje raskere. Du får skriftlig tilbakemelding om resultatet av vurderingen og hvilke rettigheter du får som pasient.
Kjernejournal gir helsepersonell rask tilgang til utvalgte og viktige helseopplysninger om deg, uavhengig av hvor du får behandling. Både du som innbygger og helsepersonell har tilgang til informasjonen i denne tjenesten.
Du som pasient har rett til å begrense hva som er tilgjengelig for oppslag fra din pasientjournal og hvem som kan slå opp i denne.
Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det...
Når du har fått en frist for helsehjelp og ikke har mottatt helsehjelpen innen denne fristen, har du rett til å få et annet behandlingstilbud.
På denne siden finner du nyheter som er relevante for VIP Psykisk helse i skolen, som er et initiativ for å gi veiledning og informasjon om psykisk helse til barn og ungdom i skolen.
Fra høsten 2020 har det nye tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring (FoL) kommet inn i hele skoleløpet. Skoleprogrammet VIP ønsker å være en ressurs for skolene i gjennomføringen av dette temaet. Det er fordi vi ser at VIP-programmet...
Skolens ledelse er svært viktig for en vellykket gjennomføring av VIP-programmet. Denne siden er under arbeid og vil etterhvert inneholde mer informasjon om dette samt egen brosjyre til skolens ledelse.
Kliniske studier, eller utprøvende behandling, er studier som utføres på mennesker for å undersøke virkning av legemidler eller andre behandlingsmetoder, men også for å undersøke hvordan medikamenter omdannes i kroppen og om bivirkningene er akseptable.
Deltar du i en klinisk studie, har du blant annet rett til å trekke deg, få innsyn i hvilke opplysninger som er registrert på deg, og bli informert om eventuelle endringer i studien
Ekspertpanelet skal hjelpe de aller sykeste pasientene med kort tid igjen å leve. Disse pasientene kan få en ny og grundig vurdering av behandlingsmulighetene sine, etter at all etablert behandling er prøvd.
Hvis du skal avlyse eller endre time, må du gjøre det senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid. Hvis timen din er en mandag, må du med andre ord avbestille eller endre den senest fredagen før.
På denne siden finner du oversikt over de generelle besøkstidene ved hvert sykehus. I tillegg har avdelinger relevante åpningstider, besøkstider og telefontider på sine avdelingssider.
Parkeringsplasser på sykehusområdene ivaretas i hovedsak av Aimo Park. Parkeringsplasser nær sykehusene ivaretas også av kommunene og andre parkeringsleverandører. Klikk på hvert sted for å ekspandere avsnitt med informasjon om parkeringsplass.
Det ligger et særskilt ansvar på alle ledere og ansatte om å ivareta kollegaer, pasienter og andre.
Fra 23. mars 2022 ble det slutt på rapportering av antall innlagte pasienter med Covid 19. Det er Helse- og Omsorgsdepartementet som har bestemt at rapporteringen skal opphøre. Det rapporteres heller ikke smittestatus for ansatte i helseforetaket.
Selv om det nå er nærmest fravær av tiltak i samfunnet, ønsker vi å begrense smittespredning i sykehusene. Derfor ønsker vi fortsatt at leverandører følger noen enkle smitteverntiltak.
If you need medical assistance, please contact your GP (fastlege), or the emergency room (legevakt), phone number 116 117. The medical emergency line (113) is reserved for life threatening situations.
Lørdag 12. februar 2022 kom det betydelige lettelser i smitteverntiltak fra Regjeringen.
Barn og unge påvirkes når noen i familien er syke og trenger å forstå hva som skjer. Det kan være at du selv er pasient, pårørende eller at du er forelder til syke barn med søsken. Vi på sykehuset skal bidra til at barn og unge i din famili...
Helse- og omsorgstjenesten i kommunen og på sykehus har plikt til å tilby deg som pasient, bruker eller pårørende et møte når det har skjedd svært alvorlige hendelser som har involvert pasienten eller brukeren.
Du har rett til å klage dersom du mener at du ikke har fått oppfylt dine rettigheter som pasient, eller at du ikke har mottatt de helse- eller omsorgstjenestene du har krav på. Pårørende kan også ha klagerett.
Her finner du skjema for refundering av apotekutgifter.
Vi trenger din hjelp for å forbedre nettsidene våre. Tilbakemeldingen din blir lest og håndtert, men vi får dessverre ikke besvart den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.
Hva kan vi gjøre for å forbedre nettsidene våre? (Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer).