Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

20 år med dialyser!

Ringerike sykehus feirer 20 års drift på dialyseavdeling og nå også med en egen satellitt.

Publisert 06.07.2020
Sist oppdatert 16.01.2023
Gratulerer med 20 år til en dialyseavdeling i utvikling
20 ÅR: Gratulerer med dagen til en dialyseavdeling i utvikling.
Ringerike sykehus er et lokalsykehus med akuttfunksjon, fødeavdeling og dialyse. For 20 år siden ble dialyseavdelingen ved sykehuset opprettet. I sommer kunne avdelingen feire 20 år i drift. Kapasiteten på avdelingen er tredoblet fra oppstart med fire plasser til i dag med 12 plasser.

Hege Amundsen Westlie, avdelingssykepleier på dialyseavdelingen, sier:
- Å ha et lokalsykehus som tilbyr dialyse betyr mye for pasienter som ellers måtte kjøre mange timer flere ganger i uka til annet sykehus for å få behandling.

Da avdelingen ble opprettet var den organisert under Buskerud Sentralsykehus. I dag er de en selvstendig enhet i tillegg til å ha en satellittavdeling på Hallingdal sjukestugu med ytterligere syv dialyseplasser. Dette er en positiv utvikling for dialyseavdelingen.

Fremtidsplaner for dialyseavdelingen

Dialyseavdelingen er også en del av Bærum, Ringerike og Kongsberg-prosjektet. Prosjektet ser på mulighetene for å flytte avdelingen til nye og mer moderne lokaler. Avdelingen jobber også aktivt for å etablere tilbud om hjemmedialyse.

May Janne Botha Pedersen, klinikkdirektør for Ringerike sykehus har høye ambisjoner: 
- Målet er at alle pasienter som ønsker det og hvor det er medisinsk forsvarlig, skal få tilbud om hjemmedialyse – og da blir reisen enda kortere for pasientene.

Westlie sier stolt:
- Å kunne tilby hjemdialyse gir en ny og stor fleksibilitet for pasientene – og dermed også bedre livskvalitet. Vi gleder oss til det blir en del av vårt faste tilbud!