HELSENORGE

Den danske ambassaden på besøk på Brakerøya

Torsdag 28. april besøkte den danske ambassadøren Louise Bang Jespersen og hennes helserådgivere byggeplassen til nytt sykehus. Utviklingsplan 2035 og byggingen av nytt sykehus var på agendaen for dette halvdagsbesøket på byggeplasskontoret. 

Utviklingsplan 2035

Det første temaet på agendaen var Vestre Vikens nye utviklingsplan. Utviklingsplanen er Vestre Vikens øverste strategiske dokument, som legger de overordnede føringene for helseforetaket. I disse dager blir Utviklingsplan 2035 sendt til endelig godkjenning i Helse Sør-Øst.  

 
Den nye utviklingsplanen ble presentert av Vestre Vikens administrerende direktør Lisbeth Sommervoll, og vakte stor interesse hos ambassadøren og hennes stab. 

 

 

Besøk på en av Norges største byggeplasser

Etter utviklingsplanen ga Rune A. Abrahamsen, som er prosjektdirektør for nytt sykehus en introduksjon til prosjektet. Så var det på tide for delegasjonen å skifte til verneklær for å få en guidet tur på byggeplassen. 

Bilde av den danske ambassadøren og administrerende direktør i Vestre Viken

Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken HF (t.v.)  og den danske ambassadøren Louise Bang Jespersen (t.v.) og var imponert over den store aktiviteten på byggeplassen.

Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken, har besøkt byggeplassen flere ganger tidligere. Nå var hun imponert over å se hvor mye synlig progresjon det er i bygningsmassene på bare noen uker.  

- Under omvisningen kunne vi se at sykehusbygget nå virkelig begynner å ta form. Gjestene var også imponerte over omfanget av byggeprosjektet og den unike beliggenheten, sier Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken. 

​Rundtur inne i byggene 

Delegasjonen fikk ta trappene i stillasene utenfor poliklinikkbygg 1 for å komme opp og se i tredje etasje. Fra vinduene oppe i høyden er det flott utsikt både til atriet i midten av bygget og ut mot fjorden. 

Omvisning på byggeplassen

FLOTT UTSIKT I ALLE RETNINGER: Her vises utsikten ut mot atriet i midten av bygget frem.

​Lærer av hverandre

Turen gikk videre gjennom behandlingsbygget, der blant annet akuttmottaket er plassert. Etter å ha vist frem hvor adkomstbygget og glassgaten som skal forbinde alle byggene skal bygges var det på tide å og komme seg tilbake til byggeplasskontoret og avslutte halvdagen med lunsj på. 

- Det var inspirerende få besøk fra den danske ambassaden. Vi har mye til felles med våre naboland, og mye å lære av hverandre, sier Lisbeth Sommervoll. 

Det er den danske ambassadøren Louise Bang Jespersen​ tydelig enig i, da hun oppsummerer sine inntrykk fra besøket. 

- Det var spennende og ytterst inspirerende å høre om nytt sykehus i Drammen, der Vestre Viken har fokus på fremtidens komplekse behov for helseområdet og hele pasientopplevelsen. Ambassaden ser frem til å følge prosjektet og fortsette å utveksle erfaringer innen både eiendom og helse, sier Bang Jespersen.

Hele delegasjonen fra den Danske ambassaden og Vestre Viken

HELE DELEGASJONEN: Fra venstre: Mia Kråkstad, seniorrådgiver Health and Tech (Danske ambassaden), Rune A. Abrahamsen, prosjektdirektør nytt sykehus Vestre Viken, Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør Vestre Viken; Louise Bang Jespersen, ambassadør (Danske ambassaden); Ulrich Spreng, medisinsk direktør Vestre Viken, Henning Aarset, kommunikasjons- og samfunnsdirektør Vestre Viken og Jeff Kirk Svane, sektorekspert Life Science (Danske ambassaden).

Les mer om nytt sykehus her