Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ny seksjon dekker stort behov

Seksjon for forebyggende medisin på Bærum sykehus ble offisielt åpnet 29. september. Etterspørselen etter tilbudet er dobbelt så høy som forventet.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 30.09.2021
Sist oppdatert 18.01.2024

SE VIDEO UNDER:

 

 

Den nye seksjonen kom ordentlig i gang i månedsskiftet april/mai og har i løpet av noen få måneders drift virkelig vist at den har livets rett.

Så langt har det blitt gjennomført 925 konsultasjoner for voksne pasienter og 131 konsultasjoner for barn. Det er over dobbelt så mange konsultasjoner som man hadde regnet med i oppstarten, og langt over budsjettet for 2021.

Det viser at det er et enormt behov for tjenestene til den nye seksjonen for forebyggende medisin.

Offisiell åpning

Onsdag 29. september var det duket for offisiell åpning av den nye seksjonen.

Mark Miller fra brukerutvalget i Vestre Viken fikk æren av å klippe det røde båndet som symboliserte åpningen.

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll var glad for at seksjonen endelig er i gang.

- Gratulerer til alle som har jobbet for å få på plass dette tilbudet så raskt. Det har vært et tempo og en entusiasme som har blitt lagt merke til i Vestre Viken. Vi ser at det er et stort behov. Jeg er også veldig glad for at vi nå tar et ansvar for den forebyggende delen av medisinen, slik at vi få ting til å henge sammen, sa Lisbeth Sommervoll under åpningen.

ÅPNET: Mark Miller fra brukerutvalget i Vestre Viken fikk æren av å klippe det røde båndet under åpningen.

ÅPNET: Mark Miller fra brukerutvalget i Vestre Viken fikk æren av å klippe det røde båndet under åpningen.

- Utrolig stolt

Avdelingssykepleier Kristin Staib kunne endelig ønske velkommen til åpning, selv om seksjonen har vært i full drift i mange måneder.

- Jeg er utrolig stolt av hva den lille gjengen av medarbeidere har fått til på relativt kort tid siden oppstarten. I april/mai var vi i full drift, og den første tiden måtte vi løpe mellom fire etasjer og benyttet oss av lånt utstyr. Nå kan vi endelig invitere til egne lokaler, smiler Kristin Staib.

Tallenes tale viser hvor stort behov det er for den nye seksjonen.

BLOMSTER: Administrerende direktør overrakte blomster til avdelingssykepleier Kristin Staib.

BLOMSTER: Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll (til høyre) overrakte blomster til avdelingssykepleier Kristin Staib.

- Krever stor innsats

- Hver uke får vi mellom 20 og 25 nye henvisninger fra fastleger som ønsker pasienter inn. Gjengen hos oss har virkelig jobbet for å ta unna den store etterspørselen. Dette har vi klart takket være alle som har stått på og jobbet lange dager, sier Staib.

- Å motivere pasienter til livsstilsendring er en stor og omfattende oppgave. Det krever stor innsats fra oss alle for å skape en relasjon og tillitsforhold til pasienten. Vi oppnår ingen resultater uten at pasienten er med på laget. Mange kan mye om kosthold og ernæring fra utallige dietter og kurer de har forsøkt tidligere, men har likevel behov for tett og jevnlig oppfølging for å lykkes over tid, forteller Kristin Staib.

STOLT: Klinikkdirektør Trine Olsen er stolt over den nye seksjonen. Til høyre: Kristin Staib.

STOLT: Klinikkdirektør Trine Olsen er stolt over den nye seksjonen. Til høyre: Kristin Staib.

- Øke helsekompetansen

Klinikkdirektør Trine Olsen forteller at det er mange på Bærum sykehus som heier på den nye seksjonen.

- Vi hadde jo så lyst til å komme i gang med dette. Og den store etterspørselen viser tydelig at det er et stort behov – støtte enn vi forutså. En viktig del av mandatet vårt er å øke helsekompetansen til våre samarbeidspartnere. Helsesykepleiere, SFO, skole, fastleger og kommunehelsetjenesten. Vi har hatt dialogmøter med blant andre fastleger og kommuneleger – og de jubler frem dette tilbudet, forteller Trine Olsen.

Den nye seksjonen har et tverrfaglig tilbud til barn, unge og voksne med overvektsproblemet, tilhørende risikofaktorer, vektrelatert sykdom som metabolsk syndrom, forstyrrelser i blodets fettsammensetning, hjerte-kar sykdom i ung alder, eller risiko for slik sykdom.

Tilbudet skal dekke hele Vestre Viken sin nedslagsfelt.

Under budsjett

Noen harde fakta fra selve ombyggingen (tall fra eiendomsforvaltning i Vestre Viken:

Ombygget areal: cirka 150 kvadratmeter. Alle vegger og tak malt. Elektro, rør, ventilasjon og data er kontrollert, tilpasset og komplettert for å møte nytt bruksmønster

Møbler i ventesoner og ny skilting/merking

Ny skilting/merking levert fra lokal eiendomsdrift

Ombruk/gjenbruk av materialer:

  • 12 av 13 dører
  • Ekspedisjonsluke
  • Glasskillevegger

 Ombyggingskostnaden endte på cirka 2 millioner kroner, som er noe under budsjett.

Se nettsidene til den nye seksjonen