Det regionale beredskapsseminaret ble gjennomført på hotell Scandic Ambassadeur i Drammen, med det regionale beredskapsutvalget som arrangør, og Vestre Viken som vertskap. Seminaret bød på rike muligheter til å lytte, lære og dele erfaringer med svært kompetente bidragsytere fra Forsvaret, Helsedirektoratet, Helse Nord RHF, Helse Vest RHF og Haukeland universitetssykehus, og mer enn 70 beredskapskyndige og -interesserte fra alle deler av Helse Sør-Øst.
Sivilt-militært samarbeid og massetilstrømning
Hovedtemaene for årets seminar var sivilt-militært samarbeid og massetilstrømning.
Sivilt-militært samarbeid
Under overskriften sivilt-militært samarbeid tok vi utgangspunkt i begrepet en felles helsetjeneste. På bakgrunn av dette diskuterte vi blant annet ressursutnyttelse, samhandling og prehospital samarbeid.
- Rune Arnesen fra Helsedirektoratet orienterte om det revitaliserte totalforsvarskonseptet
- Oblt Bent Salberg fra Forsvarets sanitet redegjorde for Forsvarets perspektiv på "en felles helsetjeneste"
- Torstein Pålsrud fra Helse Sør-Øst fortalte om Helse Sør-Østs perspektiv på "en felles helsetjeneste"
- Bent-Ove Jamtli snakket om de erfaringene Helse Nord har gjort gjennom sine pilotprosjekter og sitt samarbeid med Forsvaret
- Jørn Einar Rasmussen, som både er seksjonsoverlege på akuttmottaket ved Drammen sykehus og sjefslege i Hæren, fortalte om sine erfaringer og om den gjensidige nytten av et praktisk samarbeid om utdanning, trening og øving.

Jørn Einar Rasmussen, Seksjonsoverlege på akuttmottaket ved Drammen sykehus og sjefslege i Hæren pratet blant annet om errfaringer ved sivilt-militært samarbeid.
Massetilstrømning
Under overskriften massetilstrømning var fokus hvordan sykehusene bør organisere seg for å lykkes med å håndtere massetilstrømningshendelser.
- Tina Gaarder og Pål Aksel Næss fra OUS redegjorde for traumesenterets perspektiv
- Jørn Einar Rasmussen fra Drammen sykehus bidro med perspektiver fra et stort akuttsykehus med traumefunksjon
- May Janne Botha Pedersen fra Ringerike sykehus bidro med perspektiver fra et lite akuttsykehus med traumefunksjon, blant annet basert på erfaringene fra 22 juli
- Lukas Månsson snakket om hva et sykehus uten traumefunksjon kan og bør gjøre
- Thomas Geisner fra traumesenteret på Haukeland universitetssykehus ledet en diskusjon om hvilke mål vi bør sette oss for å være bedre forberedt, og hva vi bør gjøre for å nå dem.