Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
Forsyningssentralen ved Drammen sykehus, der Brystdiagnostisk senter holder til

Brystdiagnostisk senter

Brystdiagnostisk senter (BDS) er et tverrfaglig kompetansesenter for utredning, prøvetaking, behandling og oppfølging av sykdommer i bryst og skjoldbruskkjertel. BDS har bryst- og endokrinkirurgisk poliklinikk.   Mammografiscreeningen i Vestre Viken er del av et landsomfattende tilbud for alle kvinner mellom 50 og 69 år. Screeningen utføres i hovedsak ved Drammen sykehus, men også ved Bærum sykehus og i mammografibussen. Ved behov utføres supplerende undersøkelser ved BDS i Drammen.   Brystdiagnostisk senter i Drammen

Mammografiprogrammet er et offentlig tilbud i hele Norge. Tilbudet gis til kvinner i alderen 50–69 år, der de får mulighet til å ta mammografiundersøkelse annethvert år. Invitasjon sendes fra Kreftregisteret gjennom personlig brev i posten, eller via Digipost.

Hvis du lurer på når du kommer til å motta invitasjon til å delta kan du se oversikten hos Kreftregisteret for å finne ut hvilke årskull som inviteres når der du bor. Klikker du deg inn på din region ser du oppmøtested, inklusive hvilke steder mammografibussene kommer til. Oppmøtested står også i innkallingsbrevet.

Her ser du Kreftregisterets innkallingsoversikt

For å få time ved brystdiagnostisk senter må avdelingen motta henvisning fra lege.
Alle henvisninger blir vurdert av legespesialist ved senteret.

Kvinner i alderen 50-69 år mottar invitasjon i posten, eller på digipost fra Kreftregisteret, om å delta i mammografiprogrammet.

Drammen sykehus

Brystdiagnostisk senter holder til i «Forsyningssentralen». Dvs. ved bygget med flatt tak, ca. 100 meter til venstre for hovedinngangen til Drammen sykehus.
Inngangen er ved lasterampene på nedsiden av bygget, langs med Wergelands gate.

Åpningstid: mandag-fredag, kl. 08:00–15:00.


Bærum sykehus

Mammografiscreeningslaben ved Bærum sykehus ligger i samme etasje som hovedinngangen.
Gå et stykke inn til høyre i vestibylen. Følg skiltingen derfra.

Åpningstid: mandag-fredag, kl. 07:30–15:00.

Mer info om Mammografiscreeningslaben ved Bærum sykehus finner du her


Mammografibussen

Det finnes flere mammografibusser i Norge. Disse gir kvinner tilbud om mammografiscreening i nærheten av bostedet. Rundt 20 prosent screeningundersøkelsene i Norge utføres på bussene og oppmøte blant de som får tilbud om screening ved bussene er på over 80 prosent.

Det er kun screeningundersøkelsen som finner sted på bussene. Tyding av bildene og eventuelle etterundersøkelser utføres ved sykehusene.



 

Les om mammografi og andre undersøkelser og behandlinger hos oss ved å følge lenkene under avsnittet «Behandling» et stykke ned på denne siden.

Kontakt

Brystdiagnostisk senter | Mammografiprogrammet

  • Mandag 09:00 - 11:00
  • Tirsdag 09:00 - 11:00
  • Onsdag 09:00 - 11:00
  • Torsdag 09:00 - 11:00
  • Fredag 09:00 - 11:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen

Slik finner du fram

Forsyningssentralen, Drammen sykehus

Dronninggata 28 (inngang fra Wergelands gate), 3004 Drammen

Praktisk informasjon

Bakterier

Har du tidligere fått påvist antibiotikaresistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL), må du gi oss beskjed. Har du arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på legevakt eller sykehus utenfor Norden i løpet av de siste 12 månedene? Da må du be fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Fastlegen vil sørge for at svaret kommer til sykehuset/behandlingsstedet.

Virus

Her kan du se info om koronavirus, pandemien, våre tiltak for å bekjempe den, hva du skal gjøre om du har time hos oss m.m.

 

​​Betaling for timer ved våre behandlingssteder

Har du vært til undersøkelse eller behandling ved en av våre poliklinikker, må du betale egenandel, som du kan lese mer om på helsenorges nettsted

I enkelte tilfeller kan man være fritatt for egenandel ​(ta med dokumenatasjon).

NB! Vær oppmerksom på at du uansett kan bli belastet for kostnader til materiell (f.eks. bandasje) som brukes under konsultasjonen, selv om du har frikort eller er fritatt fra å betale egenandel.

Er du ikke medlem av norsk folketrygd, kan det hende du må betale selv

Her kan du lese mer om situasjoner som kan medføre andre betalingsordninger

Du kan også kontakte NAV for å finne ut mer om hvilke rettigheter du har før timen hos oss

Dersom du har time hos oss og ikke kan møte til timen, må du avbestille eller endre timen senest 24 timer (kun hverdager) før avtalt tid. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før.

Sier du ikke ifra om timeendring eller avbestilling innen fristen, må du betale gebyr for ikke å ha møtt til timen.


 Info om dekning av reiseutgifter

Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling.  Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.

Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no

​Vestre Viken drifter Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.

Plass på bussen bestilles enten via Pasientreiser hvis det er trafikalt grunnlag, eller via ansvarlig behandler (lege) hvis det er medisinsk årsak til å reise med bussen.​ 

Tidtabeller og mer informasjon om Helseekspressen

​Offentlig transport til og fra Drammen sykehus

Besøksadresse: Dronninggata 28, Drammen.

Drammen sykehus ligger i gangavstand fra Drammen sentrum. Fra togstasjonen i Drammen tar det 15-20 minutter å gå. Du kan ta buss til sykehuset. Stoppestedet heter "Drammen sykehus".

Parkering ved Drammen sykehus

Generell info

Det er flere parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til sykehuset, men det er stort press på disse. Derfor anbefaler vi at pasienter og besøkende benytter offentlig transport så langt det er mulig.

Les skiltene nøye og se parkeringskart på området.

Klikk deg inn her for å lese mer om parkering ved Drammen sykehus​

Vi ønsker dine synspunkter og tilbakemeldinger på våre tjenester – enten du er pasient, pårørende eller helsepersonell.

Se hvordan du går frem for å klage, gi ros eller hjelpe oss å bli bedre

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video som et minne fra tiden ved et behandlingssted. Det blir som regel tillatt så lenge det kun er et sted, deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet eller tatt opp og alle synes det er ok.

Samtidig er det viktig å vite at behandlingsteder ikke er offentlige rom og at det kan være folk som ikke ønsker å bli fotografert, filmet, eller at lyd blir tatt opp av dem. Inne på behandlingssteder skal personvernet ivaretas og folk har rett til å forbli anonyme hvis de ønsker det. På behandlingssteder er det ikke lov til å ta bilder av, filme, eller ta lydopptak av medpasienter, besøkende eller ansatte uten at de har gitt tydelig samtykke til det først.