Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Filgotinib ved behandling av Crohns sykdom

Klinisk studie om filgotinib ved Crohns sykdom skal evaluere effekt og sikkerhet. Studiemedisinen filgotinib er en såkalt JAK hemmer som hemmer ulike signalstoffer i immunsystemet og på denne måten hemmer betennelsen i tarmen.

Om studien

Studien skal evaluere effekt og sikkerhet av filgotinib ved Crohns sykdom. Studiemedisinen filgotinib er en såkalt JAK hemmer som hemmer ulike signalstoffer i immunsystemet og på denne måten hemmer betennelsen i tarmen.

Vitenskapelig tittel

Filgotinib ved Crohns sykdom

Les mer om studien

Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)

Informasjon om deltakelse

Studien er åpen for rekruttering fra 2017-12-01

Hvem kan delta?

Å delta i en klinisk studie er ingen rettighet. Det blir stilt strenge krav til hvem som blir valgt ut til å delta. For at du skal bli vurdert som deltaker i en klinisk studie, må vanligvis din behandlende lege sende en forespørsel til det sykehuset som er ansvarlig for studien. Du må også passe inn i de kriteriene som forskerne har satt for å velge ut pasienter til sine studier.

Hva innebærer studien?

Hensikten med denne studien er å se om filgotinib er effektivt og trygt i behandling av personer med moderat til alvorlig Crohns sykdom. Hvis du deltar i denne undersøkelsen, vil det bli tatt blod-, urin-, avførings- og vevsprøver av deg. Du vil gjennomgå fysiske undersøkelser, svare på spørsmål i studiespørreskjemaene samt fylle ut en dagbok. Du vil bli behandlet med studielegemidlet filgotinib eller tilsvarende placebo. Du vil delta i studien i 58 uker (ikke inkludert screeningbesøk eller etterbehandlingsbesøk, 30 dager etter siste dose).

Vær oppmerksom

Mens du deltar i denne studien vil helsen din overvåkes nøye og din Crohns sykdom kan bli bedre. Men det er mulig at du ikke har noen fordeler av å delta i denne studien. Ved å delta i denne studien, bidrar du til forståelse av sykdommen og hvordan den kan behandles. Studien vil omfatte prosedyrer som røntgenundersøkelser av bryst, EKG, koloskopi med biopsier, blod-, avførings- og urinprøver. Prosedyrer og prøvetaking kan være ubehagelig for deg. Det er også mulig at du får bivirkninger av filgotinib. I tidligere studier var de vanligste bivirkningene hodepine, tretthet, kvalme, ubehag i øvre del av magen, unormal smak i munnen, trøtthet og infeksjoner som vanlig forkjølelse.

Kontaktinformasjon

Pasienter eller leger som er interessert i informasjon om studien kan ta kontakt med prosjektleder Svein Oskar Frigstad ved Bærum sykehus i Vestre Viken på telefon: 67 80 95 87.

Samarbeidspartnere

Samarbeid med

  • Vestre viken