Medisinsk avdeling, Kongsberg sykehus

Vi tilbyr diagnostikk, behandling og pleie til pasienter med indremedisinske sykdommer, geriatri og kreftbehandling. Avdelingen har spesialister innen hjerte- og lungesykdommer, endokrinologi (hormonsykdommer), hematologi og mage-/tarmsykdommer, slag og geriatri. Pasientene blir utredet ved sengepost, dagpost og poliklinikk.

Kontakt

Telefon
Sentralbord: 03525
E-post
Postadresse
Vestre Viken HF
Postboks 800
3004 Drammen

Dekning av reiseutgifter

Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling.  Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.

Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no

Vestre Viken drifter også Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.

Du må ha rekvisisjon eller innkalling til behandling for å få reise med Helseekspressen. Reisen må bestilles på telefonnummer 05515 innen klokken 13:00 dagen før du skal dra.

Transport til og fra sykehuset

​Transport til og fra Kongsberg sykehus

Besøksadresse: Drammensveien 4, Kongsberg.

Kongsberg sykehus ligger i gangavstand fra Kongsberg sentrum. Fra togstasjonen i Kongsberg tar det rundt 15 minutter å gå.

Du kan ta buss til sykehuset. Timeekspressen, linje 1 mellom Oslo og Notodden, stanser like utenfor sykehuset. Stoppestedet heter "Kongsberg sykehus".

Praktisk informasjon

Apotek

​Sykehuset har ikke apotek for pasienter, pårørende og publikum.

Avbestille eller endre time

​Slik avbestiller eller endrer du en time

Obs! Tjenesten for å avbestille eller endre time på nett er dessverre ikke tilgjengelig per januar 2018. Årsaken er at det er avdekket innbrudd i datasystemer i Helse Sør-Øst, og de har derfor vært nødt til å stenge tilgangen midlertidig. Hvis du vil avbestille eller endre time må du derfor ringe avdelingen du skal til. Sentralbordet har telefonnummer 03525.

Så snart tjenesten er oppe igjen, gjelder følgende:

Hvis du har time på en av våre poliklinikker, skal til dagbehandling eller ta røntgenbilde (MR/CT/annen bildediagnostikk), kan du enkelt avbestille timen via nettsiden Min Journal. Avdelingen får dessverre ikke svart deg via Min Journal, men sender deg nytt innkallingsbrev i posten.

Merk:

 • Hvis du skal legges inn på sykehus og vil endre tidspunkt, må du ringe direkte til den aktuelle avdelingen
 • Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post
 • Timeavtalen må avbestilles/endres minst 24 timer (kun hverdager) i forveien. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før.
 • Avbestiller du timen senere enn 24 timer før, må du betale egenandel på 690 kroner
 • Mange av våre avdelinger har lange ventelister, det kan derfor ta tid før du får en ny timeavtale

Besøkstid

​Besøkstider Kongsberg sykehus

Fødeavdelingens besøkstider er kl. 13:00-14.30  og kl. 17.00-19:00. 

Den daglige besøkstiden på sengepostene er vanligvis mellom kl. 13:00-19:00.

Ta kontakt med personalet for å avklare om det passer med besøk eller ikke. Barn er velkommen sammen med voksne.

Vent med å komme på besøk hvis du selv er syk

Vi ber om at du venter med å komme på sykebesøk hvis du selv er syk, for eksempel har omgangssyke eller er forkjølet.

Blomster

​Blomster på Kongsberg sykehus

Kongsberg sykehus er et blomsterfritt sykehus. Mange ønsker å gi en blomsterhilsen når de besøker en pasient på sykehus, men på grunn av allergier og infeksjonsfare er det ikke tillatt på Kongsberg. Vi setter pris på om du som ønsker å ha med en oppmerksomhet til pasienten velger noe annet enn blomster. Et tips kan være å gi et gavekort på blomster som kan benyttes når pasienten skal hjem etter oppholdet.

Har du vært i utlandet?

​Har du arbeidet i helsevesenet eller mottatt helsehjelp utenfor Norden i løpet av det siste året? Det kan for eksempel være innleggelse på sykehus, omfattende poliklinisk behandling eller besøk hos tannlege. Da må fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika (for eksempel MRSA). Be fastlegen sende deg prøvesvaret før timen hos oss og ta det med når du kommer på sykehuset.

Hva bør du ta med deg til sykehusoppholdet?

 • ​Ta med den faste medisinen du bruker. Det kan ta tid å få tilsvarende medisin fra apoteket.
 • Vi anbefaler å la verdisaker være igjen hjemme.
 • Morgenkåpe eller romslig treningsbukse med strikk i livet som kan reguleres.
 • Gode innesko som er stødige og lette å ta på. Det er av hygieniske årsaker ikke tillatt å gå barbeint i sykehuset.
 • Toalettsaker som tannbørste, tannkrem, kam, deodorant og eventuelt barbermaskin.
 • Hjelpemidler du er avhengig av: for eksempel stokk, krykker, rullator og rullestol.

På sykehus er streng hygiene en viktig faktor for å kunne gi god behandling til våre pasienter. Det er derfor et generelt forbud mot å ta med dyr inn i bygninger på sykehusområdet.

Kiosk og kafé

Kiosk og kafé på Kongsberg sykehus

Pasienter, pårørende og andre besøkende har mulighet til å kjøpe mat i kafeene på sykehusene. Her finner du også lesestoff og andre typiske kioskvarer.

Åpningstider i juletiden 2017:

Kiosken

Fredag 22. desember: kl. 09:00-19:00.
Lille julaften, 23. desember: Stengt.
Julaften, 24. desember: Stengt.
1. juledag, 25. desember: Stengt.
2. juledag, 26. desember: Stengt.
Onsdag 27. desember: kl. 09:00-16:00.
Torsdag 28. desember: kl. 09:00-16:00.
Fredag 29. desember: kl. 09:00-16:00.
Lørdag 30. desember: Stengt.
Nyttårsaften, 31. desember: Stengt.
1. nyttårsdag, 1. januar 2018: Stengt.
Tirsdag 2. januar 2018: kl. 09:00-19:00.

  

Normale åpningstider:

Mandag-fredag kl. 09:00-19:00.

Stengt lørdag, søndag og helligdager. Automater med mat og drikke er tilgjengelig og Servicetorget har salg av enkelte varer.

Minibank

​Minibank på sykehuset

Sykehuset har ikke minibank. Du kan betale med kort og ta ut penger i sykehusets kiosk.

Mobiltelefon

​Det er tillatt å bruke mobiltelefon ved sykehuset. Vi oppfordrer imidlertid alle til å bruke mobilvett og til å ta hensyn til sine medpasienter.

Det er viktig å sette telefonen på stille om natten, og på stilleringing eller vibrering om dagen. Av hensyn til de andre pasientene er det lurt å gå ut av rommet dersom du må ta en lengre samtale.

Det er et gratis trådløst nettverk for pasienter, pårørende og besøkende på sykehuset som du kan koble deg til fra din smarttelefon.

Parkering

Parkering ved Kongsberg sykehus

 • Parkering for besøkende ved hovedinngangen til sykehuset, samt foran DPS og på P-plass nedenfor legevakt. Parkeringen er avgiftsbelagt mandag-fredag mellom 08.00 og 16.00. Timepris er kr. 10,-. Døgnpris kr. 50,-. Det kan benyttes kort og kontanter.
 • HC-parkering: tre merkede plasser ved hovedinngangen og én ved DPS.
 • Parkering for blodgivere: Reserverte plasser utenfor hovedinngangen, med gyldig parkeringsbevis som fås hos Blodbanken.

Parkeringsområdene kontrolleres av Q–park. For kjøretøy parkert på områder utenfor avmerket/anvist parkeringsplass/all stans forbudt ilegges kontrollavgift.

Prestetjenesten

​Vestre Viken tilbyr samtale med sykehusprest til pasienter og pårørende som ønsker det. Sykehusprestetjenestens formål er å støtte og veilede enkeltmenneskers og gruppers søken etter mening og håp i møte med kriser, sykdom, aldring og død.

Les mer:

Prestetjenesten

Røykfritt sykehus

Alle sykehusene i Vestre Viken er røykfrie.

Det er totalforbud mot å røyke innendørs, og på utsiden er det bare tillat å røyke på anviste plasser.

Det er ikke lov å røyke i nærheten av inngangspartiene. Dette er fordi pasienter skal slippe å bli utsatt for tobakksrøyk på vei til eller fra behandling.

Røykeområdene er godt skiltet de fleste steder, spør eventuelt de ansatte i avdelingen. ​

Dersom pasienter har behov for det, kan noen av avdelingene være behjelpelige med nikotinerstatning (tyggegummi eller plaster) etter forespørsel.

Ta bilder eller video?

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video, for eksempel som et minne fra tiden på sykehuset. Det kan du gjøre så lenge det er deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet.

Det er ikke lov å ta bilder av medpasienter eller ansatte uten at de har sagt at det er greit.

Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sykehuset.

WiFi - Trådløst nettverk

Tilgang til internett på sykehuset

Slik kobler du til trådløst internett:

1 Sjekk at du er koblet til Wi-Fi fra enheten din (PC, nettbrett, mobil)

2 Velg nettverket «SykehusGjest» eller «HelseSorOst»

3 Når du er koblet til åpnes et vindu der du må opprette ny bruker. Dersom det ikke kommer opp nytt vindu må du åpne nettleseren på nytt for å opprette og aktivere brukeren din.

4 Skriv inn fornavn, etternavn og ditt mobilnummer og trykk på send inn

5 Du får SMS med brukernavn og passord. Åpne nettleseren igjen, skriv disse inn, velg gjestebruker og trykk på logg inn
Når du er ferdig vil du kunne surfe på gjestenettverket.

Akutt leukemi, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/akutt-leukemi-kongsberg-sykehusAkutt leukemi, Kongsberg sykehusALeukemiija (Varraborasdávda), fáhkkaAkutt leukemiAkutt leukemiAkutt leukemi
Arbeids-EKG, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/arbeids-ekg-kongsberg-sykehusArbeids-EKG, Kongsberg sykehusAArbeids-EKGArbeids-EKGArbeids-EKGArbeids-EKG
Behandling når kreftsykdommen ikke kan helbredes, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/behandling-nar-kreftsykdommen-ikke-kan-helbredes-kongsberg-sykehusBehandling når kreftsykdommen ikke kan helbredes, Kongsberg sykehusBBehandling når kreftsykdommen ikke kan helbredesBehandling når kreftsykdommen ikke kan helbredesBehandling når kreftsykdommen ikke kan helbredesBehandling når kreftsykdommen ikke kan helbredes
Benmargskreft (myelomatose), Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/benmargskreft-myelomatose-kongsberg-sykehusBenmargskreft (myelomatose), Kongsberg sykehusBAđadákteborasdávdaBenmargskreft (myelomatose)Benmargskreft (myelomatose)Benmargskreft (myelomatose)
Biopsi (vevsprøve), Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/biopsi-vevsprove-kongsberg-sykehusBiopsi (vevsprøve), Kongsberg sykehusBVevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)Vevsprøve (biopsi)
Blodtrykksbehandling ved hjerneslag, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/blodtrykksbehandling-ved-hjerneslag-kongsberg-sykehusBlodtrykksbehandling ved hjerneslag, Kongsberg sykehusBBlodtrykksbehandling ved hjerneslagBlodtrykksbehandling ved hjerneslagBlodtrykksbehandling ved hjerneslagBlodtrykksbehandling ved hjerneslag
Blodtrykksmåling, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/blodtrykksmaling-kongsberg-sykehusBlodtrykksmåling, Kongsberg sykehusBBlodtrykksmålingBlodtrykksmålingBlodtrykksmålingBlodtrykksmåling
Bronkoskopi, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/bronkoskopi-kongsberg-sykehusBronkoskopi, Kongsberg sykehusBBronkoskopiBronkoskopiBronkoskopiBronkoskopi
Cellegiftbehandling, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/cellegiftbehandling-kongsberg-sykehusCellegiftbehandling, Kongsberg sykehusCCellegiftbehandlingCellegiftbehandlingCellegiftbehandlingCellegiftbehandling
Diabetes type 1, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/diabetes-type-1-kongsberg-sykehusDiabetes type 1, Kongsberg sykehusDDiabetes type 1Diabetes type 1Diabetes type 1Diabetes type 1
Diabetes type 2, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/diabetes-type-2-kongsberg-sykehusDiabetes type 2, Kongsberg sykehusDDiabetes type 2Diabetes type 2Diabetes type 2Diabetes type 2
Diagnostisk forløp for pasienter med uspesifikke symptomer, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/diagnostisk-forlop-for-pasienter-med-uspesifikke-symptomer-kongsberg-sykehusDiagnostisk forløp for pasienter med uspesifikke symptomer, Kongsberg sykehusDDiagnosalaš geavat - borasdávddaKreft - diagnostisk forløpKreft - diagnostisk forløpKreft - diagnostisk forløp
Elektrokonvertering av hjertearytmi, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/elektrokonvertering-av-hjertearytmi-kongsberg-sykehusElektrokonvertering av hjertearytmi, Kongsberg sykehusEElektrokonvertering - arytmierElektrokonvertering - arytmierElektrokonvertering - arytmierElektrokonvertering - arytmier
Hjerneslag, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/hjerneslag-kongsberg-sykehusHjerneslag, Kongsberg sykehusHHjerneslagHjerneslagHjerneslagHjerneslag
Koloskopi, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/koloskopi-kongsberg-sykehusKoloskopi, Kongsberg sykehusKKoloskopiKoloskopiKoloskopiKoloskopi
Kronisk lymfatisk leukemi​​, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/kronisk-lymfatisk-leukemi-kongsberg-sykehusKronisk lymfatisk leukemi​​, Kongsberg sykehusKLeukemiija (Varraborasdávda), kronalaš lymfatalašKronisk lymfatisk leukemiKronisk lymfatisk leukemiKronisk lymfatisk leukemi
Lindrende behandling, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/lindrende-behandling-kongsberg-sykehusLindrende behandling, Kongsberg sykehusLLindrende behandlingLindrende behandlingLindrende behandlingLindrende behandling
Lungekreft​, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/lungekreft-kongsberg-sykehusLungekreft​, Kongsberg sykehusLGeahpesborasdávdaLungekreftLungekreftLungekreft
Lymfekreft​, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/lymfekreft-kongsberg-sykehusLymfekreft​, Kongsberg sykehusLLymfaborasdávdaLymfekreftLymfekreftLymfekreft
Mage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterolog, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/mage-tarm-utredning-undersokelse-hos-gastroenterolog-kongsberg-sykehusMage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterolog, Kongsberg sykehusMMage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterologMage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterologMage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterologMage-tarm utredning, undersøkelse hos gastroenterolog
Rekto-sigmoideoskopi, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/rekto-sigmoideoskopi-kongsberg-sykehusRekto-sigmoideoskopi, Kongsberg sykehusRRekto-sigmoideoskopiRekto-sigmoideoskopiRekto-sigmoideoskopiRekto-sigmoideoskopi
Spiserørs- og magesekkreft​, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/spiserors-og-magesekkreft-kongsberg-sykehusSpiserørs- og magesekkreft​, Kongsberg sykehusSSpiserørs- og magesekkreftSpiserørs- og magesekkreftSpiserørs- og magesekkreftSpiserørs- og magesekkreft
Trange blodårer i beina - undersøkelse, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/trange-blodarer-i-beina-undersokelse-kongsberg-sykehusTrange blodårer i beina - undersøkelse, Kongsberg sykehusTTrange blodårer i beina, undersøkelseTrange blodårer i beina, undersøkelseTrange blodårer i beina, undersøkelseTrange blodårer i beina, undersøkelse
Trombolysebehandling ved hjerneslag, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/trombolysebehandling-ved-hjerneslag-kongsberg-sykehusTrombolysebehandling ved hjerneslag, Kongsberg sykehusTHjerneslag - trombolysebehandlingTrombolysebehandling ved hjerneslagTrombolysebehandling ved hjerneslagHjerneslag - trombolysebehandling
Tykk- og endetarmskreft​​, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/tykk-og-endetarmskreft-kongsberg-sykehusTykk- og endetarmskreft​​, Kongsberg sykehusTGassačoalle- ja maŋŋebuoideborasdávdaTykk- og endetarmskreftTykk- og endetarmskreftTykk- og endetarmskreft
Ultralyd av hjertet, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/behandlinger/ultralyd-av-hjertet-kongsberg-sykehusUltralyd av hjertet, Kongsberg sykehusUEkkokardiografiUltralyd av hjertetUltralyd av hjertetEkkokardiografi

Arrangementer

Dialyse, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/dialyse-kongsberg-sykehusDialyse, Kongsberg sykehus
Kombinert medisinsk sengepost 2, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/kombinert-medisinsk-sengepost-2-kongsberg-sykehusKombinert medisinsk sengepost 2, Kongsberg sykehus
Medisinsk dagbehandling, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/medisinsk-dagbehandling-kongsberg-sykehusMedisinsk dagbehandling, Kongsberg sykehus
Medisinsk poliklinikk, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/medisinsk-poliklinikk-kongsberg-sykehusMedisinsk poliklinikk, Kongsberg sykehus
Medisinsk sengepost, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/medisinsk-sengepost-kongsberg-sykehusMedisinsk sengepost, Kongsberg sykehus
Palliativt team, Kongsberg sykehushttps://vestreviken.no/avdelinger/medisinsk-avdeling-kongsberg-sykehus/palliativt-team-kongsberg-sykehusPalliativt team, Kongsberg sykehus

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.