Seksjonen består av ergoterapeuter, fysioterapeuter, klinisk ernæringsfysiolog og sosionomer. Vår viktigste oppgave er å bidra til god faglig- og tverrfaglig utredning, behandling og veiledning til pasienter der de er innlagte i sykehuset. Faggruppene utfører noe kontroller etter innleggelse. Pusterommet ved Ringerike sykehus er en del av vår seksjon. Vi utfører også trenings- og undervisning ved Lærings- og mestringssenteret (LMS) og ved Hjerteskolen.
Som pasient kan du ha rett til å få dekket utgifter du har hatt i forbindelse med reiser til og fra behandling. Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted.
Les mer om hvordan du går frem på helsenorge.no
Vestre Viken drifter også Helseekspressen i Buskerud. Dette er busser med medisinsk utstyr ombord og som går til og fra Hallingdal, Numedal og Kongsberg mot Drammen og Oslo.
Du må ha rekvisisjon eller innkalling til behandling for å få reise med Helseekspressen. Reisen må bestilles på telefonnummer 05515 innen klokken 13:00 dagen før du skal dra.
Parkeringsplass for besøkende (P1 og P2) er avgiftsbelagt mandag-fredag mellom 08:00 og 16:00. Parkering i P-hus (P1) er avgiftsbelagt mandag-fredag mellom 09:00 og 16:00.
For kjøretøy parkert på områder utenfor avmerket/anvist parkeringsplass/ all stans forbudt ilegges kontrollavgift umiddelbart. Dette gjelder 00-24 hele året.
Besøksadresse: Arnold Dybjords vei 1, Hønefoss.
Ringerike sykehus ligger like ved E16 i Hønefoss. Fra Hønefoss sentrum kan du ta buss nummer 228 til sykehuset. Brakar har ekspressbuss fra Oslo til Hønefoss (linje 200), som stopper utenfor sykehuset. Stoppestedet heter "Ringerike sykehus".
Pasienter, pårørende og andre besøkende har mulighet til å kjøpe mat i kafeene på sykehusene. Her finner du også lesestoff og andre typiske kioskvarer.
Mandag-fredag: 09:00-19:00Lørdag: 12:00–18:00Søndag: 12:00-18:00
Sykehuset har ikke apotek for pasienter, pårørende og publikum.
Hvis du har time på en av våre poliklinikker, skal til dagbehandling eller ta røntgenbilde (MR/CT/annen bildediagnostikk), kan du enkelt avbestille timen via nettsiden Min Journal. Avdelingen får dessverre ikke svart deg via Min Journal, men sender deg nytt innkallingsbrev i posten.
Vi har ingen faste tider, det er alltid besøksmuligheter. Henvend deg til vaktrommet ved avdelingen når du kommer.
På Føde- og barselavdelingen har vi åpen besøkstid for far og søsken, men ta hensyn til dem du eventuelt deler rom med. Det er hviletid for mor og barn kl. 13:30-15:30.
Vi ber om at du venter med å komme på sykebesøk hvis du selv er syk, for eksempel har omgangssyke eller er forkjølet.
For timer på våre poliklinikker må du betale en egenandel som for tiden er kr 345,-.Ta med frikort hvis du har. Er du fritatt for egenandel må du ha med dokumentasjon på det.
Les mer om egenandeler og frikort hos helsenorge
Ta med bankkortVi ber alle betale med bankkort. Sykehusene våre har ikke lenger noe system for å ta i mot kontanter og ønsker derfor at elektronisk betaling er hovedregel. Gebyr hvis du ikke møter til timenHvis du ikke kommer til timen uten å ha gitt beskjed minst to (arbeids-)dager (24 timer) i forkant, må du betale et gebyr på kr. 690,-. Du må enten ringe avdelingen for å si i fra at du ikke kommer (se telefonnummer i innkallingsbrev eller på avdelingsoversikten her).Du kan også avbestille timen på minjournal.no Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller gi beskjed via sosiale medier.
MERKPasienter som ikke er medlem av norsk folketrygd, må selv betale for behandling ved sykehuset.Kontakt NAV for å finne ut hvilke rettigheter du har før timen hos oss.
Mange ønsker å gi en blomsterhilsen når de besøker en pasient på sykehus, men på grunn av allergier og infeksjonsfare er lungeavdelingen L3 blomsterfri. Vi setter pris på om du som ønsker å ha med en oppmerksomhet til pasienten velger noe annet enn blomster på denne avdelingen. Et tips kan også være å gi et gavekort på blomster som kan benyttes når pasienten skal hjem etter oppholdet.
Har du arbeidet i helsevesenet eller mottatt helsehjelp utenfor Norden i løpet av det siste året? Det kan for eksempel være innleggelse på sykehus, omfattende poliklinisk behandling eller besøk hos tannlege. Da må fastlegen din teste deg for bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika (for eksempel MRSA). Be fastlegen sende deg prøvesvaret før timen hos oss og ta det med når du kommer på sykehuset.
På sykehus er streng hygiene en viktig faktor for å kunne gi god behandling til våre pasienter. Det er derfor et generelt forbud mot å ta med dyr inn i bygninger på sykehusområdet.
Sykehuset har ikke minibank. Du kan betale med kort og ta ut penger i sykehusets kiosk.
Det er tillatt å bruke mobiltelefon ved sykehuset. Vi oppfordrer imidlertid alle til å bruke mobilvett og til å ta hensyn til sine medpasienter.
Det er viktig å sette telefonen på stille om natten, og på stilleringing eller vibrering om dagen. Av hensyn til de andre pasientene er det lurt å gå ut av rommet dersom du må ta en lengre samtale.
Det er et gratis trådløst nettverk for pasienter, pårørende og besøkende på sykehuset som du kan koble deg til fra din smarttelefon.
Vestre Viken tilbyr samtale med sykehusprest til pasienter og pårørende som ønsker det. Sykehusprestetjenestens formål er å støtte og veilede enkeltmenneskers og gruppers søken etter mening og håp i møte med kriser, sykdom, aldring og død.
Les mer:
Prestetjenesten
Det er totalforbud mot å røyke innendørs, og på utsiden er det bare tillat å røyke på anviste plasser.
Det er ikke lov å røyke i nærheten av inngangspartiene. Dette er fordi pasienter skal slippe å bli utsatt for tobakksrøyk på vei til eller fra behandling.
Røykeområdene er godt skiltet de fleste steder, spør eventuelt de ansatte i avdelingen.
Dersom pasienter har behov for det, kan noen av avdelingene være behjelpelige med nikotinerstatning (tyggegummi eller plaster) etter forespørsel.
Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilder eller video, for eksempel som et minne fra tiden på sykehuset. Det kan du gjøre så lenge det er deg selv, pårørende eller venner som blir avbildet.
Det er ikke lov å ta bilder av medpasienter eller ansatte uten at de har sagt at det er greit.
Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sykehuset.
Slik kobler du til trådløst internett:
1 Sjekk at du er koblet til Wi-Fi fra enheten din (PC, nettbrett, mobil)
2 Velg nettverket «SykehusGjest» eller «HelseSorOst»
3 Når du er koblet til åpnes et vindu der du må opprette ny bruker. Dersom det ikke kommer opp nytt vindu må du åpne nettleseren på nytt for å opprette og aktivere brukeren din.
4 Skriv inn fornavn, etternavn og ditt mobilnummer og trykk på send inn
5 Du får SMS med brukernavn og passord. Åpne nettleseren igjen, skriv disse inn, velg gjestebruker og trykk på logg innNår du er ferdig vil du kunne surfe på gjestenettverket.
Gjenstående tegn: 255
Hva kan vi gjøre for å bli bedre? (Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer).