Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
En stor gruppe fisk som svømmer

Digital oppfølging - kreft

Bærum sykehus tilbyr digital hjemmeoppfølging (DHO) til deg som er under behandling for kreft. Foreløpig gjelder tilbudet for enkelte som mottar immunterapi eller kjemoterapi på Kreftseksjonen, men målet er å utvide tilbudet fortløpende til nye pasientgrupper.

Kreftseksjonen Bærum sykehus

Dersom du er en av de som er aktuelle for DHO, vil du bli introdusert for dette ved første behandlingen på poliklinikken. Der vil en sykepleier gå igjennom tilbudet og sørge for at du innrulleres i systemet.  

I forkant av hver behandling, vil du motta et digitalt spørreskjema. Målet å kartlegge symptomer, samt å følge med på bivirkninger av behandlingen. Du kan også bli bedt om å registrere om du har hatt feber siden sist behandling.  

Når du har registrert svar, sendes dette til sykehuset. Svarene går rett inn i journalsystemet på sykehuset. Det du registrerer vil bli tolket og svarene graderes ut fra en trafikklysmodell. Er verdien grønn så er betyr det at du ikke trenger oppfølging ut over det som allerede er planlagt. Er svarene gule må det kanskje settes i verk tiltak og er de røde så vil tiltakene settes inn raskere. Hva som utløser de forskjellige trafikklysene vil være litt avhengig av sykdommen din og hvor grensene settes for svarene.  

På sykehuset vil helsepersonell forholde seg til resultatene og gjøre det som er nødvendig for å gi deg god behandling og oppfølging.  

Systemet for oppfølging heter Nimble og har også en funksjon som gjør at du kan kontakte sykehuset direkte gjennom en chat-funksjon. På den måten kan du avklare eventuelle spørsmål du måtte ha. Det kan for eksempel dreie seg om hjelp til pasientreise, resepter eller andre henvendelser som ikke haster. Du vil også lett finne kontaktinformasjonen til både kreftseksjonen og akuttmottaket på sykehuset. 

Fordelene med DHO er mange. En av de viktiges gevinstene er at endringer i sykdomsutviklingen eller uønskede bivirkninger av behandlingen raskt kan fanges opp. 

På den måten håper vi det vil gjøre at du føler deg tryggere og bedre ivaretatt ved at sykehuset følger jevnlig med på deg. 

Erfaringen viser at jo mer du som pasient vet om sykdommen og behandlingen, jo bedre kan du oppfatte endringer og på den måten ha bedre forutsetning for å ta best mulig vare på deg selv. Systemet gjør at du forholder deg til din egen situasjon på en mer bevisst måte og dette er positivt med tanke på din evne til egenomsorg.  

For at du skal kunne få tilbud om DHO må du ha en smart-telefon eller PC/nettbrett. Du må også ha bankID som kreves for å logge inn på systemet. Du må laste ned en app som heter Nimble. Personalet på poliklinikken vil informere deg godt om dette, og det finnes også en lettfattelig bruksanvisning for systemet på denne siden (link).  

 
Denne siden er for deg som mottar digital hjemmeoppfølging fra sykehuset med appen Nimble People. Her finner du informasjon om hvordan du kommer i gang, hva appen Nimble People kan brukes til, og hvor du kan henvende deg for brukerstøtte.
 
1. Last ned appen Nimble People
 
Det kan gjøres på iPhone, iPad, Android eller på PC, Mac eller bærbare enheter.
Informasjon om nedlasting av app kommer nederst på denne siden.
Ikon for appen Nimble
Slik ser logoen til Nimble-appen ut. 

2. Innlogging

Første gang du logger inn i Nimble People må du benytte BankID. Senere vil du få mulighet til å sette opp biometrisk innlogging på mobile enheter, med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Innlogging vil bare være mulig hvis sykehuset har registrert deg for digital hjemmeoppfølging.
Ikon for ansiktsgjenkjenning
Hvis du ønsker kan du bruke face-id.

3. Samtykke til behandling av personversopplysninger

Ved første innlogging vil du først se personvernerklæring og informasjon om hvordan dine personopplysninger behandles. For å komme videre må du bla til bunnen av siden og trykke "Jeg samtykker".
 

4. Skru på varslinger

Telefonen din vil deretter be deg om å tillate varslinger fra Nimble People. Det er viktig at du tillater dette slik at du får med deg meldinger og skjemaer som blir sendt til deg fra sykehuset.
Skjermbilde for mottak av varslinger
Skru på varslinger

5. Tillat bruk av kamera og mikrofon

Telefonen din vil også be deg om tillatelse til å bruke kamera og mikrofon. Dette må du tillate for å kunne gjennomføre videosamtaler med sykehuset.
Skjermbilde for tilgang til kameraet på telefon
Gi tilgang til kamera og mikrofon

Nå er du klar!

Nimble People er nå satt opp riktig og du vil nå motta digital hjemmeoppfølging fra sykehuset via Nimble People. I applikasjonen kan du blant annet:
 
Motta og svare på skjemaer
Sykehuset vil sende deg spørreskjemaer som du skal ​svare på. Du vil få et varsel på telefonen og kan finne skjemaene under fanen "Oppfølging"
 
Motta og sende meldinger
Med Nimble People kan du sende meldinger og bilder direkte til sykehuset via fanen "Meldinger".
Skjermbilde for ferdig registrering og telefonnummer til support
Nå er du klar
 

Brukerstøtte

Spørsmål om behandling eller hjemmeoppfølging?
Send en melding til sykehuset i Nimble, eller ta kontakt direkte med kreftseksjonen på telefon 67 90 95 48.
 
Nimble skal ikke benyttes til øyeblikkelig hjelp eller akutte situasjoner. Kontakt 113 hvis det haster. 
 

Last ned appen Nimble People

iPhone eller iPad?
 
Android?
 
Du kan også logge inn i Nimble People fra nettleseren (på PC, Mac eller bærbare enheter)

Sist oppdatert 03.04.2024